neuništivi fedex

Sredio je Čilića i još jednom ispisao povijest svjetskog sporta

17.11.2017 u 17:38

Bionic
Reading

Roger Federer u četvrtak je na ATP Mastersu u Londonu pobijedio Marina Čilića i osigurao polufinale. Time je definitivno osigurao prvo mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih sportaša u povijesti...

Kad se gleda samo novac zarađen od sportskih uspjeha, švicarski tenisač Roger Federer (36) i službeno je najbolji u povijesti. Popularni je FedEx u posljednjem kolu po skupinama u četvrtak pobijedio našeg Marina Čilića i baš preko njega stigao do još jednog rekorda.

Prestigao je Federer još jednu legendu, američkog golfera Tigera Woodsa koji je do sada bio na vrhu najplaćenijih. Woods je predvodio listu onih s najvećom zaradom sa 110,061,012 dolara koje je osvojio na turnirima, a Švicarac je sada na zaradi od 110,235,682 dolara.

U karijeri je Roger Federer, a na ATP Touru je do 1998. godine, osvojio 95 turnira, od čeka 19 Grand Slamova, a samo je ove sezone (a odigrao je samo pola jer 'bira' turnire na kojima će nastupiti) osvojio sedam turnira (od toga dva Grand Slama, Australian Open i Wimbledon).

  • +4
Čilić - Federer, ATP London, 2017. Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Švicarac će vrlo vjerojatno i ostati na čelu liste sportaša s najvećom zaradom jer Woods već nekoliko godina drastično stagnira, nije osvojio niti jedan jači golferski turnir u posljednje četiri godine, pa tako niti nije imao prilike zaraditi.