PRETUKLI NOGOMETAŠA

U bugarskoj ligi novi neredi huligana

28.03.2010 u 13:53

Bionic
Reading

U Bugarskoj se nastavljaju neredi na stadionima. Opet su u glavnoj ulozi bili navijači CSKA-a iz Sofije, kojima su se sada u divljanju pridružili i pristalice Levskog

Utakmica 21. kola između gradskih rivala (0:0) pala je u drugi plan zbog huligana na tribinama. Treća (CSKA) i četvrta momčad prvenstva (Levski) svoju su utakmicu završile, ali samo zahvaljujući policiji i vatrogascima koji su imali pune ruke posla da smire huligane.

Derbi, 125. po redu, između dva najpopularnija bugarska kluba prekinut je na početku drugog poluvremena kada je policija morala smirivati navijače, a vatrogasci gasiti i micati baklje s atletske staze i travnjaka.

'Policija je prije meča uhitila 19 osoba, a nakon nje još pet', izvijestio je glasnogovornik sofijske policije koja je i očekivala probleme te je utakmicu osiguravalo 1400 čuvara reda.

Inače, crnoputi nogometaš Levskog pretučen je ispred svojeg doma nakon gradskog derbija. Dvojica zasad nepoznatih muškaraca napala su 19-godišnjeg Ganca i pretukli ga drškom pištolja, te mu uzeli novac i mobitel. Tawiah je član U-21 selekcije Gane, a u Bugarsku je došao prije dvije godine.