OTVORIO DUŠU

'U Brazilu je sve od prvog dana bilo noćna mora'

30.06.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Suspendirani ganski nogometni reprezentativac Kevin-Prince Boateng oštro je napao čelnike saveza zbog događaja prije i tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu...

Podsjetimo, uoči utakmice protiv Portugala, posljednje koju je Gana odigrala u Brazilu, iz reprezentacije su izbačeni Boateng i Sulley Muntari. Boateng je navodno verbalno napao izbornika Kewsija Appiaha, a Muntari je fizički nasrnuo na dužnosnika Ganskog nogometnog saveza. Obojici je do daljnjega zabranjeno igrati za reprezentaciju.

'Sve, od hotela do letova, sve je bilo amaterski. Predsjednik saveza me posjetio dok sam igrao za Milan i molio me da ponovno igram za Ganu. Dao mi je svoju riječ da će i putovanja i pripreme biti bolje organizirani. Nije održao obećanje. Bila je to noćna mora od prvog dana priprema do kraja - rekao je veznjak Schalkea u razgovoru za Bild.

'Na pripreme u Miamiju smo putovali iz Amsterdama u dvije skupine jer nije bilo mjesta u zrakoplovu. Jedna je skupina putovala preko Atlante, druga preko New Yorka. Čekali smo na aerodromu devet sati, a put je ukupno trajao 19 sati. Tjedan dana kasnije je putovanje iz Miamija u Brazil trajalo 12 sati, a sjedili smo u ekonomskoj klasi. Svi smo osjećali bolove u nogama. Znam da to zvuči čudno običnim ljudima, ali za profesionalne sportaše je to sramota. Istodobno je predsjednik saveza sa suprugom i dvoje djece sjedio u biznis klasi. Na koncu mi se izgubila prtljaga, tako da sam dva dan bio bez svojih kopački, što je katastrofa.'

Ganske dane na SP-u obilježio je i sukob oko premija, pa je predsjednik države John Dramani Mahama osobno intervenirao i poslao avion s tri milijuna eura u Brazil.

'To je bio najmanji problem. Sve nam se nakupilo tijekom mjesec dana. Bila je to čista katastrofa. Uvjeti za treninge i smještaj su bili grozni. Pitam se na što je potrošen toliko novac koji je savez dobio od sponzora i FIFA-e. Sigurno nije na hotele, letove i pripreme', zaključio je Boateng.