veliki dan

U Barci sve oči uprte u Rakitića: To nijednom Hrvatu nije uspjelo!

01.03.2018 u 08:32

Bionic
Reading

Ovog četvrtka protiv Las Palmasa Ivan Rakitić trebao bi odigrati svoju 200. utakmicu u dresu Barcelone, a španjolski mediji naglašavaju da niti jedan drugi hrvatski nogometaš nije ostavio tako dubok trag u katalonskom klubu...

Naš 29-godišnji veznjak proživljava jednu od svojih najboljih sezona na Camp Nouu, jer kod Ernesta Valverdea najkorišteniji je nogometaš, a njegovu igru hvale španjolski mediji iz tjedna u tjedan.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Barca u Primeri grabi prema novom trofeju, a za Ivana Rakitića utakmica protiv Las Palmasa ovog četvrtka trebala bi biti nešto posebno. Naime, izaći će na teren po 200. put u dresu slavnog kluba, čemu dnevnici El Mundo Deportivo i Sport pridaju veliku pažnju, a hrvatski reprezentativac nalazi se i na njihovim naslovnicama.

Spomenuti mediji naglašavaju kako niti jedan drugi hrvatski nogometaš u dresu Barcelone nije ostavio takav trag poput Rakitića, jer Prosinečki, Vučević i Halilović igrali su tek sporedne uloge i nisu puno toga napravili na Camp Nouu.

Ivan je pak osvojio devet trofeja (dvaput Primeru, triput Kup kralja, po jednom španjolski i europski Superkup, Fifin klupski SP te Ligu prvaka), zabio 30 golova, uz nastup na čak 89% utakmica otkad je stigao u Barcelonu.

'To je impresivan broj. Da mi je netko rekao da ću u tri i pol godine odigrati toliko utakmica, ne bih mu vjerovao. Jedino što sada želim je ići po još i da ovo nikad ne završi,' izjavio je Rakitić koji ponovo lovi trostruku krunu ove sezone, nakon što je s Barcom u svojoj prvoj 2015. godine osvojio Primeru, Kup kralja i Ligu prvaka...