odgovor je već stigao

Barcelona diže ruke od jednog od najskupljih igrača u povijesti kluba; velikom suparniku iz Madrida ponudila nevjerojatnu razmjenu...

19.05.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Katalonski ponos, Barcelona, iza sebe ima jednu od lošijih sezona. I nisu u pitanju samo rezultati na terenu, već i stanje u klupskoj blagajni, koji su zabrinuli navijače. No, s dolaskom Joana Laporte na mjesto predsjednika, vratio se optimizam na Nou Camp. Ali svi jedva čekaju da završi ova sezona

I dok se Laporta primio posla oko financijskog oporavka kluba, o čemu smo već pisali ove srijede, na red je došlo i preslagivanje momčadi, kako bi u sljedećoj sezoni klub bio rezultatski uspješniji nego ove. Jer (samo) Kup kralja definitivno ne zadovoljava apetite navijača momčadi u kojoj igra najbolji nogometaš svijeta - Lionel Messi.

A španjolski mediji servirali su vijest kako je Barcelona ponudila madridskom Atleticu trampu igrača - Antoinea Griezmanna u zamjenu za mladog Portugalca Joãa Felixa.

Nakon što su se pojavile informacije da Barca nudi razmjenu, predsjednik madridskog kluba Enrique Cerezo je u razgovoru za El Larguero naglasio da su izgledi za taj posao maleni. Iako postoje.

'Griezmann? Sjajan igrač i nadam se da će nekad ponovno igrati za nas. Međutim, ne vjerujem da ga se Barcelona želi odreći. Svaki trener bi ga volio imati u svojoj momčadi', izjavio je Cerezo i komentirao mogućnost da Portugalac Felix napusti Atletico.

'Izgledi da nas napusti? Nema ih. Treba mu vremena za prilagodbu, a kada krene njegov uzlet, bit će jedan od najboljih na svijetu. Igrači nisu strojevi', poručio je Cerezo.

Bez obzira na izjavu Cereza, Barcelona je spremna prodati Griezmanna, u kojeg je u ljeto 2019. godine uložila 120 milijuna eura, a od njega je u 70 prvenstvenih nastupa dobila tek 21 gol. Inače, taj transfer je treći u povijesti Barcelone. Skuplji su bili tek dolasci Coutinha i Dembelea, koje su Katalonci platili po 135 milijuna eura.

O odlasku Griezmanna iz Barcelone pisao je i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a navodno je PSG bio jedan od onih koji bi ga htjeli. Međutim, francuski nogometaš ne želi u redove pariškog kluba, i ako već mora otići, karijeru bi želio nastavio u engleskoj Premier ligi.

Joao Felix je u Madrid stigao kao zamjena za Griezmanna. Plaćen je Benfici 128 milijuna eura, a on je ove sezone na učinku od deset golova i šest asistencija u 39 nastupa za Simeoneovu momčad.