kamo dalje?

Andrej Kramarić nakon rekordne sezone u Bundesligi na meti je talijanskih velikana; sada se zna koliko milijuna eura bi tražio Hoffenheim

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 12:36
  • Objavljeno 19.05.2021 u 09:18
Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, Andrej Kramarić, do 33. kola njemačke Bundeslige zabio je 19 prvenstvenih golova, te u okršaju protiv Herthe ove subote može dostići, pa i prestići rekordnu sezonu 2014/15, kada je u dresu Rijeke zabio 21 gol

Iako je u sezonu 2015/16 ušao u dresu Leicestera, koji je na kraju šokirao nogometni svijet i kraj svih velikih i bogatih klubova osvojio naslov Engleske, Andrej Kramarić u zimskim je mjesecima napravio važan korak te otišao u njemački Hoffenheim, kako bi dobio punu minutažu.

I s godinama koje su dolazile, Kramarić je rastao zajedno s momčadi, zabijao golove, a onda je u sezoni 2017/18 pomogao klubu da dođe do najvećeg uspjeha, odnosno trećeg mjesta u Bundesligi ali i osjeti slast igranja u Ligi prvaka.

No, cijelo vrijeme, Kramarića su pratili pehovi, od sitnih, ali bolnih ozljeda, zbog kojih je često propuštao i nekoliko utakmica u nizu.

Međutim, svoju je klasu i golgeterski njuh potvrđivao stalno, pa tako i ove sezone, u kojoj je zabio već 19 golova, u svega 27 nastupa. S tim brojem postignutih golova najefikasniji je hrvatski igrač u Bundesligi, a s mogućnošću da u posljednjem kolu, protiv Herthe, dostigne, ali i premaši najefikasniju sezonu, 2014/15, kada je u dresu Rijeke zabio 21 gol.

Svi ti njegovi golovi nisu prošli nezamijećeno, pa se već nekoliko prijelaznih rokova šuška o interesu Bayerna. Međutim, cijena koju je Hoffenheim prije znao izvjesiti vrtjela se oko 25 milijuna eura, što je za poslovično štedljive Bavarce bilo preskupo, tim prije što u svojim redovima već imaju dva napadača najviše klase, Roberta Lewandowskog, ali i Thomasa Müllera, pa bi Kramarić vjerojatno više vremena provodio na klupi.

U ovih godinu dana, otkako je koronakriza smanjila prihode klubova, pa i cijene igrača svela u razumnije okvire, i Hoffenheim je, tako barem piše Bild, smanjio 'apetite' te bi sada za hrvatskog napadača, kojem ugovor istječe u lipnju sljedeće godine, tražio između 15 i 20 milijuna eura.

Ono što cijeloj priči daje novu dimenziju jest Kramarićeva izjava u studiju ZDF-a, a prema kojoj se može zaključiti kako je prerastao ambicije kluba, koji će ovu sezonu okončati na 11. mjestu. Naime, zahvalio je svima u klubu na proteklih pet i pol sezona.

Ipak, Kramarić nije od onih igrača koji će se nuditi i otići s prvim pozivom, jer svih ovih godina, dok je nosio dres Hoffenheima, bio je vjeran malenom njemačkom klubu, zahvalan na prilici, ali i svjestan da u tom klubu ima posebnu ulogu, te uvjete kakve možda nigdje drugdje ne bi dobio.

Sada se šuška o interesu talijanskih velikana, poput Juventusa, Milana, Intera, najnovije i Rome, na čiju je klupu sjeo Jose Mourinho. No, hoće li se išta iz svega izroditi, morat ćemo se strpjeti. Cijelu priču iz prikrajka prate neki engleski, odnosno španjolski klubovi, ali nije nemoguće da Kramarić i nakon Eura ostane u Njemačkoj, pa da sljedeće sezone, kada bude slobodan igrač, bez odštete, izabere klub po svom ukusu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal