FIFA_SP_2018.svg

POSRNULI U FINALU

Tužni, ali i ponosni; jednog Hrvata je poraz toliko shrvao da su morali reagirati suigrači

Bionic
Reading

Hrvatska je unatoč porazu od Francuske 4:2 u finalu Svjetskog prvenstva ponosna napustila travnjak moskovskog stadiona Lužnjiki. Prepoznali su to i navijači, koji su s tribina skandirali: 'Šampioni, šampioni'...

Doživjela je Hrvatska bolni poraz, ali prema igri prikazanoj u finalu Svjetskog prvenstva, imat će za čime žaliti.

No rezultat je taj koji određuje pobjednika, ali ovog puta nije bio na njezinoj strani. No može se reći kako je Francuze pomilovala sreća.

Međutim, hrvatski navijači, kojih se na Lužnjikiju okupilo barem 15.000, svojim su igračima skandirali dugo, dugo nakon finalne utakmice. Jer apsolutno su to zaslužili.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I nepotrebno je reći da su svi naši igrači bili tužni, žalosni, potišteni...

Ipak, jedan od njih posebno je emotivno doživio taj poraz. Jer čim je sudac Pitana označio kraj utakmice, Domagoj Vida legao je travnjak i barem pet, šest minuta nije ustajao. Tada su jednostavno morali reagirati suigrači. Prvi je prema njemu dotrčao jedan od najiskusnijih, Vedran Ćorluka.

Dolazili su ga tiještiti baš svi. Međutim, tek kada je valjda ispraznio emocije, isplakao i posljednju suzu, ustao je i s ostatkom momčadi otišao pod tribinu s hrvatskim navijačima.

No kada se kući vrati sa srebrom oko vrata i kada shvati kakav su on i suigrači podvig napravili, nema sumnje da će biti ponosni. I da će ih u Hrvatskoj dočekati kao heroje.

  • +27
Moskva: Navijači na tribinama uoči finalne utakmice između Francuske i Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal