ima dva naslova europskog prvaka

Turska nakon katastrofe na Euru i blamaže u kvalifikacijama za SP smijenila trenera, a sada su na korak do dogovora s njemačkim stručnjakom

17.09.2021 u 16:38

Bionic
Reading

Njemački trener Stefan Kuntz (58) najveći je kandidat za klupu turske reprezentacije

Izbornik njemačke nogometne U-21 reprezentacije Stefan Kuntz (58) najveći je kandidat za klupu turske reprezentacije koja je upražnjena nakon što je Senol Gunes napustio kormilo nakon nedavnog 1:6 poraza od Nizozemske u kvalifikacijama za SP 2022.

Gunes je bio na meti kritičara već u lipnju, nakon lošeg nastupa na Europskom prvenstvu, gdje su Turci s tri poraza i gol-razlikom 1:8 završili uvjerljivo na dnu skupine A.

Turska je potom u kvalifikacijam za SP odigrala 2:2 protiv Crne Gore, pobijedila Gibraltar sa 3:0, te teško stradala na gostovanju u Nizozemskoj (1:6) nakon čega je Gunes sporazumno napustio izborničku poziciju.

Prema pisanju turskih medija glavni kandidat je njemački stručnjak Stefan Kuntz koji od 2016. vodi U-21 reprezetaciju i s njom je osvojio dva europska naslova (2017, 2021).

Njemački nogometni savez (DFB) je službeno objavio kako Kuntzu neće raditi probleme ako pristane na tursku ponudu.

'Uprava DFB-a jednoglasno je odlučila osloboditi Stefana Kuntza ugovora koji mu je na snazi ​​ako se dogovori s Turskim nogometnim savezom', priopćeno je iz DFB -a.

'DFB ne želi biti prepreka u njegovom sljedećem koraku u karijeri', dodali su.

Kuntz je tijekom karijere jednu sezonu proveo u Bešikatašu, a igrao je i za Kaiserslautern, Arminiju i Bochum.