mlađi kadetI U AKCIJI

Turnir u hokeju na ledu koji djecu uči o štetnosti dopinga i važnosti sportskog načina života

09.03.2018 u 14:49

Bionic
Reading

KHL Zagreb u suradnji sa ZSHL (Zagrebački savez hokeja na ledu) jedanaestu godinu u nizu organizira tradicionalno otvoreno prvenstvo grada Zagreba za hokejaše starosti do 12 godina Turnir U12 'Doping nije hOKej', medijski poznatog i kao 'Zeleni pak'

Turnir će se održati od 9. do 11. ožujka 2018. godine na klizalištu Velesajam uz sudjelovanje momčadi mlađih kadeta iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Ukupno će oko 170 natjecatelja, 50 članova stručnih stožera, te više od 1000 gostiju proći Velesajamskim klizalištem kroz ova tri dana. Sve turnirske utakmice bit će igrane s posebnim IIHF-ovim zelenim pakovima koji su najuočljiviji simbolični iskaz ovog nastojanja (pakovi su težinom i dimenzijama posve istovjetni uobičajenim crnim pakovima). 

Treba reći kako će osmu godinu za redom turnir imati i posebnu dimenziju. Naime, KHL Zagrebu suradnji s IIHF (Međunarodni savez hokeja na ledu) i WADA (Svjetska antidopinška agencija) nastavlja s kontinuiranim doprinosom zajedničkim nastojanjima hrvatskih klubova hokeja na ledu, Hrvatskog saveza hokeja na ledu i Zagrebačkog saveza hokeja na ledu u borbi protiv dopinga u hokeju na ledu.

Vrijednost pristupa ovog turnira prepoznao je i Hrvatski Crveni Križ koji je od 2012. godine stalan partner turnira.

Ukratko, turnir 'Doping nije hOKej' idealna je prigoda da se sportskoj javnosti još jednom objasni sve o štetnosti uzimanja nedopuštenih stimulativnih sredstava te kako bi se naglasak stavio na važnost predanog treninga i sportskog načina života i zdrave prehrane kao glavnog puta prema uspjehu.

IIHF kampanja 'Green puck' još je u svom zamahu i Hrvatska se ubraja među prve četiri zemlje u svijetu koje su je aktivno implementirale. KHL Zagreb je u koordinaciji s IIHF-om izdao i hrvatsku verziju brošure 'Hokej na ledu protiv dopinga' koja će biti promovirana na turniru i u okviru predavanja o štetnosti dopinga podijeljena svim igračima.

Od 2013. godine kampanji 'Green puck' priključilo se je još pet zemalja (ukupno devet), tako da danas brošura postoji na devet jezika: engleskom, njemačkom, ruskom, hrvatskom, francuskom, nizozemskom, rumunjskom, španjolskom i estonskom. 

Ovu akciju aktivno podržavaju i promiču najpoznatiji hokejaši svijeta: Wayne Gretzky,Zdeno Chara, Peter Forsberg, Sergei Kostitsyn, Jari Kurri, Kim Martin, Mark Streit, Hayley Wickenheiser, Henrik Zetterberg…

  • +13
EBEL liga, KHL Medveščak - Innsbruck Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX