PRANJIĆ I VUKOJEVIĆ

'Turcima odmah pokazati tko je gazda'

13.11.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Pred novinarima su se u nedjelju pojavili i Danijel Pranjić te Ognjen Vukojević, dvojac koji bi mogao u uzvratnom susretu s Turcima zaigrati od prve minute

Nadali su se da će igrati i u Istanbulu, no izbornik Bilić u momčad je na njihove pozicije uvrstio Vedrana Ćorluku i Tomislava Dujmovića, dvojac koji je protiv Turske i 'požutio'. Tako se sada otvara prilika da Danijel Pranjić i Ognjen Vukojević igraju u Zagrebu.

'Stavi li me izbornik u momčad, neće biti problema! Spreman sam i napet,' rekao je Pranjić, koji je ušao u Istanbulu zadnjih nekoliko minuta i bio je to njegov 40. nastup za Hrvatsku.

'Moramo igrati kao da je 0:0! Imamo lijepu prednost, ali nije još gotovo. Turke moramo odmah napasti i zabiti gol, kako bismo što prije riješili sve dvojbe. Ne smijemo, dakako, srljati, nema za to nikakve potrebe, ali pametnom i napadačkom igrom treba Turcima odmah pokazati gdje su došli i tko je u Maksimiru 'gazda', dodao je Pranjić.

A slično Pranjiću, razmišlja i Ognjen Vukojević.

'Budite sigurni da Turci dolaze u Zagreb 'skupo prodati kožu'. Bit će to još i teža utakmica od one u Istanbulu, nadam se da ću igrati i pomoći dečkima,' govorio je Vukojević te dodao:

'Ha, vidio sam samo – odličnu Hrvatsku! A Turska je bila nemoćna, iznenadili smo ih visokim presingom, zabili smo, hvala Bogu, brzi gol i oni se više nisu znali vratiti u utakmicu. No, ne smijemo se opustiti, doći će oni u Zagreb igrati za čast i bit će opasni. Tamo su imali veći posjed lopte, ali na kraju se piše rezultat, koji nam je otvorio vrata EP.'