BORBA ZA EURO 2012.

Turci se motiviraju bečkom utakmicom

09.11.2011 u 20:11

Bionic
Reading

Utakmica u Beču 2008. neće biti motiv samo našim reprezentativcima, istom taktikom poslužili su se i u turskom stožeru

Kako bi se što bolje psihički pripremili i 'napunili baterije, u stožeru turske nogometne reprezentacije odlučili su motivirati igrače snimkom utakmice protiv Hrvatska sa Eura 2008. Pomoćni trener Oguz Cetin nakon treninga pustio je igračima cijelu snimku bečke utakmice.

'Želio sam podsjetiti igrače da u igri protiv Hrvatske moraju biti ratnici, da se ne smiju predati do zadnje minute', objasnio je Cetin.

Igrač Galatasaraya Colin Kazim zbog lakše ozljede upitan je za prvi dvoboj s Hrvatskom, no u jučerašnjem razgovoru Hiddink mu je poručio: 'Napravi sve što moraš da budeš spreman, trebam te.'

Inače, Hiddink je karika kojoj Turci najmanje vjeruju. Čak i novi predsjednik turskog saveza Mehmet Ali Aydinlar javno pokazuje nesimpatije prema Nizozemcu. Nedavno je izjavio da će Hiddink sigurno otići bez obzira na plasman ili rezultat na EP-u 2012. Već je i odredio nasljednika, trenera prvoligaša Belediyespora Abdullaha Avcija.

Najbolji turski igrač Nuri Sahin, koji zbog 'ozljede' neće igrati protiv Hrvatske, obratio se turskoj javnosti.

'Igrao sam 25 minuta za Real, no to je bilo pri rezultatu 5:1, kada više nisam mogao ništa pokvariti. Utakmice protiv Hrvatske sasvim su druga priča, u njima morate biti sto posto psihički spremni. A ja to nisam nakon toliko duge stanke', kazao je Sahin te zaželio sreću svojim suigračima iz reprezentacije.