ZAVRŠNICA U SOLUNU

Troje Hrvata na Svjetskom atletskom finalu

09.09.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Hrvatska atletika prvi će put u povijesti imati troje predstavnika na Svjetskom atletskom finalu, odnosno nekadašnjem Grand Prix finalu koji se ovaj vikend održava u Solunu, priopćio je u srijedu Hrvatski atletski savez

Uz svjetsku prvakinju u skoku u vis Blanku Vlašić i sedmog kladivaša svijeta Andrasa Haklitsa, veliko je priznanje dobila i Sandra Perković kojoj je Međunarodna atletska federacija (IAAF) dodijelila pozivnicu za nastup u Solunu.

Hrvatska bacačica diska iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je postala europska juniorska prvakinja, ušla u finale Svjetskog seniorskog prvenstva u Berlinu i osvojila deveto mjesto te dva puta popravljala hrvatski seniorski rekord, dovevši ga do respektabilnih 62.79 metara. Sve je to prepoznala i krovna svjetska atletska udruga i nagradila je mjestom među osam djevojaka koje će se natjecati u Grčkoj.

Nastup na Svjetskom atletskom finalu, koji se zbog uvođenja Dijamantne lige nakon ove godine ukida, izborilo je sedmero atletičara s najviše bodova u svojim disciplinama. Oni su skupljali bodove na mitinzima Svjetske atletske turneje te odabranim regionalnim mitinzima, dok je jednom atletičaru u svakoj disciplini IAAF dodijelio pozivnicu.

Finale u Solunu održava se u subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna, a nastupi svih troje hrvatskih predstavnika na rasporedu su drugog dana natjecanja.