POČETAK SEZONE

Troboj Cedevite i Zagreba za Draženov kup

21.09.2011 u 21:55

Bionic
Reading

Nakon horora u režiji hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu u Litvi, košarkaška javnost okreće se klupskoj sezoni koja počinje cjelodnevnim programom u domu Dražena Petrovića

Zanimljiva ideja Kupa Dražena Petrovića u čevrtak će doživjeti prvo izdanje ogledom generacija Zagreba i Cedevite. Ti su klubovi u prošloj sezoni kumulativno, u svim kategorijama, osvojili najviše bodova i međusobno će razigravati za trofej nazvan po neprežaljenom velikanu.

Program počinje u 16.15 sati utakmicom kadeta, u 18.15 na teren će izaći juniori, a u 20.15 slijedi klimaks događaja u vidu seniorskog dvoboja. Kup će uzeti klub koji ostvari dvije pobjede.

Zagreb je lani bio kadetski i seniorski prvak, dok je juniorski naslov pripao Cedeviti. Ali njihovi vršnjaci iz Zagreba postali su europski prvaci i u Draženovu domu trebalo bi se vidjeti puno kvalitetne košarke. Problem leži u činjenici da su klubovi neke juniore tijekom ljeta već prodali, ali gro kvalitete još je na mjestu.

Šlager je, naravno, seniorski dvoboj, u kojemu će treneri Anzulović i Burić gledateljima predstaviti momčadi za novu sezonu.

Zagreb je manje mijenjao. Otišli su Žorić i Renfroe, dok je roster pojačan s dva Amerikanca, jednim Afrikancem i Slovencem Ožboltom. U Cedeviti je ljetos otvoren kolodvor. Otišli su Rudež, Kovačević, Wright, Edwards, Žižić, Butorac, Troha i Kaštropil, a novi igrači su sjajni Smodiš, Bilan, Warren, Car, Owens i Opačak. Anzulović je na klupi zamijenio Petrovića i vidjet ćemo do koje je mjere uspio ukomponirati novajlije u skladnu momčad.