EUROBASKET U DEŽELI

Tribine prazne, a cijene ulaznica rastu; za četvrtfinale 560 kn!

13.09.2013 u 15:12

  • +10

Eurobasket 2013: Hrvatska - Finska

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Najbolji europski košarkaši, igrači reprezentacija koje su nakon prve etape Eurobasketa prošle u drugu rundu natjecanja, ako se izuzme domaća selekcija Slovenije, igraju pred skoro praznim tribinama ljubljanske Stožice Arene

Na otvaranju druge runde natjecanja utakmicu reprezentacija Srbije i Belgije, u Stožicama koje imaju kapacitet 12.500 mjesta pratilo je, prema službenim FIBA-inim podacima 2.650 gledatelja. To je i bila najposjećenija utakmica prvog dana druge runde natjecanja na Eurobasketu. Utakmicu Ukrajine i Latvije gledalo je 2.140, dok je susret Francuske i Litve, koji je odigran istog dana u najpopularnijem, večernjem terminu, pratilo 2.640 gledatelja, javio je novinar Anadolu Agency.

Gledatelji su tako prvog dana druge runde takmičenja na Eurobasketu u Sloveniji, u tri utakmice popunili nešto više od pola kapaciteta dvorane u Stožicama. Za sve tri utakmice kroz dvoranu je prošlo ukupno 7.430 gledatelja.

Utakmica drugog dana nastavka prvenstva između Finske i Hrvatske okupila je 3.020 gledatelja, nešto manje od četvrtine kapaciteta dvorane. Susret aktualnog europskog prvaka Španjolske i Grčke, privukao je 2.980 ljubitelja košarke.

Navijači deset reprezentacija za pet utakmica i dva dana 'napunili su Stožice Arenu', a za pet susreta tu sportsku dvoranu posjetilo je ukupno 13.430 navijača.

Utakmica domaće reprezentacije Slovenije protiv Italije, u Stožice Arenu privukla je deset tisuća gledatelja.

Za očekivati je kako će preko vikenda, u subotu i nedjelju, posjećenost biti puno bolja. U subotu Hrvatska igra protiv Italije (14,30) te navečer u 21 sat Slovenija i Grčka nema sumnje kako će dvorana biti puno bolje popunjena. Cijene ulaznica za utakmicu Hrvatske kreću se od 17 do 50 eura, a navodno se ulaznice mogu naći i na oglasima te forumima.

Nema sumnje kako će velik broj navijača krenuti u subotu ujutro iz Hrvatske put Ljubljane.

Dodajmo kako će za četvrtfinale cijene biti nešto veće, od 19 do 75 eura po utakmici (oko 560 kuna), a za polufinale od 25 do 120 eura (oko 900 kuna!). Finale je posebna priča, najskuplje ulaznice koštaju 180 eura, a najjeftinije 35. No, za tu utakmicu ulaznice će se ipak najviše prodavati na crnom tržištu.


Prema podacima FIBA-e prodaja ulaznica za prvu etapu natjecanja bolja je u odnosu na prvenstvo Europe prije dvije godine u Litvi. Prodano je ukupno 155.000 ulaznica, a na utakmicama prve etape natjecanja u prosjeku je bilo 2.588 navijača.

Za Eurobasket u Sloveniji akreditirano je 1.300 medija iz Europe i svijeta, a stanovnici 157 država i pokrajina putem televizijskih prijemnika prate utakmice prvenstva.