NOGOMETNE SAPUNICE

Tri transfera hrvatskih igrača o kojima ćemo se još naslušati ovog ljeta!

17.06.2017 u 09:04

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci i ovog će ljeta biti vrlo privlačni klubovima koji žele pojačati svoje redove, a o transferima Ivana Perišića, Nikole Kalinića i Franka Andrijaševića još će se zasigurno mnogo pisati sljedećih tjedana, a možda i mjeseci...

Ljeto je doba kad se igra minimalan broj natjecateljskih utakmica, a transferi postaju glavna nogometna tema. Kao i svake godine u ovo doba hrvatski igrači meta su novih poslodavaca, a priče o transferima nekih od njih pretvaraju se u ljetne sapunice.

Prelazak Ivana Perišića iz Intera u Mancester United svakako je najveća hrvatska nogometna sapunica ovog ljeta. Ne zna se koliko dugo će trajati, ali do kraja lipnja sigurno. Vjeruje se da bi klub s Old Trafforda mogao platiti više od 50 milijuna eura, što bi bila rekordna odšteta za nekog našeg nogometaša, a Inter u tom poslu želi izvući što više novca pa će zasigurno još neko vrijeme odugovlačiti. Definitivno tema o kojoj ćete slušati svakodnevno barem još par tjedana, a možda i tijekom srpnja.

Tu je i transfer Nikole Kalinića u Milan. O odlasku 29-godišnjeg napadača iz Fiorentine već smo se naslušali i prošlog ljeta i ove zime, a nakon što je odbio kineske milijune čini se da se pojavio poslodavac koji mu je dovoljno privlačan. Crveno-crni su se već nakupovali igrača u lipnju i potrošili sto milijuna eura, a za hrvatskog reprezentativca trebali bi dati još 30. No, ako je vjerovati iskustvima iz prošlosti, natezanje s klubom iz Firenze će potrajati.

Treća sapunica svakako je ona oko najboljeg nogometaša MAXtv Prve lige koji sigurno odlazi iz Rijeke tijekom ljeta, ali klub iz Rujevice na njemu želi maksimalno zaraditi. Belgijski klubovi Standard i Gent favoriti su za njegovo dovođenje, no zasad nude premalo novca. O tom ćemo se poslu još naslušati sljedećih dana, a na Riječanima je izvući što više novaca...