tko umjesto švicarca?

Tri nogometna velikana kandidati su za klupu Kosova, a jednom od njih u Srbiji to nikako ne bi mogli oprostiti

14.10.2021 u 20:43

Bionic
Reading

Nakon tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za SP u Kataru, od kojih je posljednji bio domaći, protiv Gruzije (1:2), čelnici Kosovskog nogometnog saveza (FFK) uručili su otkaz izborniku, Švicarcu Bernardu Challandesu

Nakon sedam odigranih kola, u B skupini kvalifikacija, Kosovo se nalazi na njezinom dnu, to jest petom mjestu s četiri osvojena boda.

Naravno, bilo je iluzorno očekivati da bi Kosovo pokraj Švedske, Španjolske i Grčke mogla do jednog od prva dva mjesta u skupini, ali očito je i vrlo razočaravajuće za čelnike saveza, da je Kosovo bodovno izjednačeno s Gruzijom.

Zato su nakon posljednjeg poraza, i to upravo od Gruzije, uručili otkaz švicarcu Bernardu Challandesu. No, sad se postavlja pitanje tko će ga naslijediti.

I kosovski su ljubitelji nogometa objavili imena trojice kandidata, sva tri imaju izuzetni nogometni 'pedigre', ali zbog dvojice u Srbiji su na 'nogama' i izuzetno ljutiti, jer zna se kako se u Srbiji gleda na Kosovo.

A kandidati koji su spomenuti su: Nijemac Felix Magath, Talijan Walter Zenga i Brazilac Roberto Carlos.

Oko Magatha se u Srbiji nisu previše uzbudili, ali zato jesu oko Zenge, jer Talijan je svojevremeno vodio Crvenu zvezdu.

Također, srpski su mediji 'razapeli' i Roberta Carlosa, jer ova brazilska legenda i ikona madridskog Reala, 2017. godine boravio je par dana u Beogradu kako bi ishodovao trenersku licencu. I naravno, sada su u Srbiji ogorčeni jer oni su ga 'školovali' a sada bi mogao voditi Kosovo.