EUROPSKO PRVENSTVO

Tri hrvatska 'finaša' u splitskom finalu

15.05.2010 u 22:41

Bionic
Reading

Tri hrvatska jedriličara - Ivan Kljaković Gašpić, Marin Mišura i Mate Arapov plasirali u finalnu skupinu od deset jedriličara Europskog prvenstva u klasi Finn koji će se u nedjelju u Splitu u završnom plovu zakazanom za 12 sati boriti za medalje

Nakon šest dosadašnjih plovova, od koji su dva jedrena danas kasno poslije podne i u perdvečernjim satima, Kljaković-Gašpić je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto, Mišura je sedmi, a Arapov je zauzeo 10. mjesto.

Najbolji u ukupnom plasmanu nakon šest plovova je španjolski jedriličar Rafael Trujillo. U u finalnu utrku madel race, to jest borbu za medalje, plasirala su se dva jedriličara iz Velike Britanije: Edward Wright i Giles Scot, dva iz Francuske -Johnatan Lobert i Thomas Le Breton, te po jedan Šveđanin Daniel Bigmark i i Norvežanin Peer Moberg.

U predvečernjem ukupno šestom i zadnjem plovu uoči sutrašnjeg finalnog jedrenja Ivan Kljaković-Gašpić je osvoji drugo mjesto, a pobjedio je Britanac Andrew Milles.

A u današnjem prvom, ukupno petom plovu, pobijedio je Norvežanin Peer Moberg, a od hrvatskih jedriličara najbolji plasman - sedmo mjesto u tom plovu osvojio je Mate Arapov.

U završnoj utrci plasman se boduje dvostruko.