ENGLESKA ODUŠEVLJENA

Tri čudesne derbi obrane dugo će se pamtiti!

25.08.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Dvoboj Arsenala i Liverpoola možda je završio bez pogodaka, ali o njemu se svakako i dalje priča, jer viđen je niz fantastičnih obrana Petra Čecha i Simona Mignoleta...

Ljubitelji nogometa na Emiratesu su u ponedjeljak mogli uživati u utakmici koju su obilježili fantastični golmani obje ekipe. Iako kritiziran nakon prvog kola i West Hama, Petr Čech potvrdio je da je svjetska klasa, dok je Simon Mignolet na drugoj strani također ušutkao kritičare kojih je bilo tijekom prošle sezone.

Golmani su branili besprijekorno, ali tri obrane izdvajamo kao briljantne. Prva je djelo Čecha iz 39. minute, kada je nekako uspio obraniti čisti zicer iz blizine Bentekeu, skrenuvši loptu u korner.


Samo nekoliko minuta kasnije Coutinho je pogodio vratnicu, no usporena snimka pokazala je da je češki vratar zapravo vršcima prstiju skrenuo loptu. Još bolja obrana!


Na drugoj strani Alexis Sanchez pamtit će Mignoleta, a još više Olivier Giroud kojem je sredinom drugog poluvremena genijalnim refleksom obranio udarac iz blizine.


Na kraju susreta zagrljaj dva golmana bio je prizor koji je kamera očekivano popratila.

'Pitao me zašto nisam pustio jednu loptu unutra, a ja sam isto pitao i njega,' otkrio je belgijski vratar Liverpoola sadržaj razgovora sa Čechom.