TO NITKO NE ŽELI VIDJETI

Trenutak užasa u NHL-u; samo zahvaljujući brzoj reakciji medicinskih djelatnika sportski svijet nije opet zavijen u crno

12.02.2020 u 10:32

Bionic
Reading

U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta NHL dogodio se ružan trenutak koje nitko ne želi vidjeti na terenima, ali su oni nažalost postali neizostavni dio utakmica. Srećom, ovaj je prošao bez smrtonosnih posljedica

U profesionalnim sportovima bila je već jako puno slučajeva u kojima su igrači umirali na terenu zbog problema sa srcem. Takve ružne scene u kratkom roku obilazile su svijet i nitko nije mogao ostati imun na te prizore.

Ni američka profesionalna hokejaška liga nije imuna na takve trenutke. Zadnji se dogodio noćas na utakmici između St. Louis Bluesa i Anaheim Ducksa kada se na klupi za rezervne igrače srušio Jay Bouwmeester (36). Branič Bluesa posegnuo je za bočicom vode i doživio srčani udar.

Utakmica je prekinuta, medicinska služba brzo je reagirala i odmah pružila potrebnu pomoć nesretnom hokejaškom veteranu. Kada su ga reanimirali i stabilizirali, prevezen je u bolnicu. Trenutačno je u stabilnom stanju, a liječnici vrše pretrage kako bi otkrili uzrok koji je zamalo bio koban za Bouwmeestera čiji je život spašen upravo odličnom reakcijom medicinskih djelatnika u dvorani.

Utakmica se nije nastavila, bit će odigrana naknadno, a rezultat je u prvoj trećini bio 1:1. Bouwmeester je u tome razdoblju na terenu proveo pet minuta.

Jay Bouwmeester (36) je Kanađanin i u NHL-u igra od 2002. kada su ga kao treći izbor angažirali Florida Panthersi. Sedam godina kasnije prešao je u Calgary Flames, a u St. Louisu je već osam sezona. S reprezentacijom Kanade je osvojio zlato na ZOI u Sočiju 2014. i dva puta je osvajao naslov svjetskog prvaka. Dva je puta bio biran u NHL All Star momčad.