SuperSport HNL

Trener Šibenika uoči derbija začelja s Goricom: Nama je svaka utakmica ključna

13.04.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 29. kola SuperSport HNL-a u petak (14. travnja, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju predzadnji Šibenik i posljednja Gorica. Derbi začelja najavio je trener Šibenika Damir Čanadi

Šibenik ima samo četiri boda više od posljednje Gorice i sutra (petak, 14. travnja, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) na svom Šubićevcu nema pravo na kiks. Izravni dvoboj u borbi za ostanak u ligi najavio je domaći trener Damir Čanadi.

'Od kada sam se vratio u Šibenik, svaku utakmicu zovu važnom i ključnom, igraju deveti i deseti na ljestvici. Nije istina da je sve gotovo ako ovo dobijemo. Još se može osvojiti 21 bod kasnije, mora se igrati i kasnije ozbiljno. Profesionalno smo se spremili, momčad se i dalje razvija. Jučer smo napravili analizu naše igre, posebno u napadu. Trebamo početi završavati šanse do kraja. Ne razmišljamo o Kupu, uvijek je fokus na sljedeći susret. Nikad se ne zadovoljavaju bodom, ali uvijek naše zadovoljstvo ovisi kako se utakmica razvila. Gorica? Ima jak mentalitet, to je pokazala puno puta', kaže Čanadi koji neće dozvoliti da njegovi igrači 'polete' nakon što su pobjedom protiv Dinama izborili plasman u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa..

  • +11
Rijeka - Šibenik, 28. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

U prošlom kolu je Šibenik izgubio od Rijeke 1:0...

'Volimo igrati tako, početi akciju od golmana, dobro se osjećamo kad to izvodimo. Ponekad se pogriješi, to je nogomet, ne ide uvijek lopta onako kako smo nacrtali na ljestvici. Nismo bili prazni, Rijeka nije opalila po golu, posebno u prvom poluvremenu. Što se tiče utakmice protiv Gorice koju smo dobili 3:0... Ova će biti drugačija. Sad je i Gorica puno bolja, a i za nas je ovo posebna utakmica, pokazali smo da svaku utakmicu možemo igrati s drugom taktikom, specijalnom za protivnika', kaže Čanadi koji za sutrašnju utakmicu neće moći računati na ozlijeđene Kvesića i Minu, dok s preponama problema ima Kreković koji je upitan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.