REAKCIJA S RUJEVICE

Trener Rijeke Goran Tomić nakon prolaska iskreno priznao što njegovoj momčadi još nedostaje, a dotakao se i navijača na tribinama

30.07.2021 u 08:25

Bionic
Reading

Rijeka je minimalnom pobjedom 1:0 nad Gzirom United na Rujevici potvrdila trijumf 2-0 iz prve utakmice na Malti te se s ukupnih 3:0 probila u treće pretkolo Konferencijske lige u kojem će za suparnika imati škotski Hibernian

Pobjednički pogodak je Rijeka postigla u 27. minuti, kad je na sjajan ubačaj Tomečaka odlično reagirao Josip Drmić, u skoku nadvisio gostujućeg vratara, spustio loptu glavom i onda poentirao nogom.

'Odigrali smo solidnu utakmicu, dovoljno za prolazak. Fali nam golgeterski instikt, mogli smo zabiti još koji gol. Obrana je odigrala koncentrirano. Uvjeren sam da imamo još jako puno prostora. Sigurno možemo biti puno bolji', konstatirao je trener Rijeke Goran Tomić u programu HNTV-a nakon pobjede nad Maltežanima te pohvalio riječke navijače.

'Kad imate takvu podršku, onda i kad ne možete - možete.'

Ta će im podrška sigurno biti još značajnija u nastavku hrvatskog prvenstva, kao i u sljedećem kolu kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige. Hibernian je u dvije utakmice s 5:1 nadigrao Santa Colomu iz Andore. Tomić je svjestan da njegovu momčad očekuje potpuno drugačiji i značajno zahtjevniji suparnik.

  • +11
Rijeka - Gzira United, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka će 5. kolovoza u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige gostovati u Edinburghu, a 12. kolovoza ugostiti Hibernian na Rujevici.Bit će to prvi dvoboji Riječana s ovim škotskim suparnikom.

'Dobro ćemo ih analizirati. Otočki nogomet je specifičan. To je nogomet trke, duela, fizički. Sigurno ćemo morati biti bolji nego što smo bili do sada', zaključio je trener Rijeke.