TO JE POSTALO NORMALNO

Trener Reala opet povukao nepopularan potez; 'nastradali' Ronaldo, Modrić, Bale...

15.04.2018 u 13:21

Bionic
Reading

Madridski Real večeras gostuje kod Malage (20.45 sati), a 'kraljevski klub' stiže u oslabljenom izdanju, jer trener Zinedine Zidane čuva svoje zvijezde za Ligu prvaka

Utakmice Reala u prvenstvu pretvorile su se u odrađivanje posla, odnosno ligaški dvoboji već odavno ništa ne znače za aktualnog španjolskog prvaka. Naime, 'kraljevi' su u La Ligi već odavno s velikim zaostatkom za vodećom Barcelonom, ispali su i iz Kupa kralja pa im je Liga prvaka jedino natjecanje u kojem su ostali u igri za trofej.

I zato bi Real da može najradije ignorirao iskušenja u La Ligi, no pošto je to nemoguće, trener Zinedine Zidane 'kemija' sa sastavom kako bi sačuvao svoje najveće zvijezde prije euopskih ogleda.

Real se sada dokopao polufinala LP gdje ga očekuje 180 minuta s Bayernom. Prvi susret je u Münchenu za deset dana (25. travnja) i sada je jedina Zidaneova briga da mu oni najbolju budu spremni.

Zato ih ni nenamjerava trošiti previše u prvenstvu, jer naslov nije moguće obraniti, a ne može se biti ni lošije od četvrte pozicije koja vodi direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tako nije ništa čudna vijest iz Madrida kako u Malagi neće igrati prvi topnik kluba Cristiano Ronaldo, također ni drugi ofenzivac Gareth Bale, poštedu je zbog lakše ozljede dobio i veznjak Luka Modrić, a nema ni braniča Raphaela Varanea.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Navijači neskloni Realu mogli bi takve poteze protumačiti kao omalovažavanje vlastite nacionalne lige, kao i narušavanje regularnosti natjecanja pošto Real ne igra s onima najboljima, ali takav postupak protiv Malage ne bi im smio nitko zamjeriti, jer je riječ o zadnjoj momčadi prvenstva koja ni eventualnom pobjedom ne može osigurati prvoligaški ostanak.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.