TALIJANSKO PRVENSTVO

[FOTO] Gol i asistencija Nikole Vlašića u trijumfu Torina; Bologna povela kod Intera pa doživjela katastrofu

Bionic
Reading

Novu je odličnu utakmicu u dresu Torina odigrao hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić, a njegova je momčad u 14. kolu Serie A na domaćem terenu svladala Sampdoriju 2:0

Vlašić je prvo upisao asistenciju u 29. minuti, kada je goste načeo Radonjić, dok je utakmica odlučena u 59. minuti. Tada je Vlašić leđima okrenut suparničkim vratima primio loptu, okrenuo se te s deset metara pogodio suprotni kut za 2:0.

Vlašića je hrvatski trener Ivan Jurić zamijenio u 90. minuti, a bio je ovo njegov četvrti prvenstveni pogodak ove sezone. Torino je trenutačno deveti na ljestvici.

Golom Lykogiannisa Bologna je povela kod Intera 1:0, no ogled su gosti završili sa čak šest primljenih pogodaka (6:1 za Inter). Dva puta je strijelac za milansku momčad bio Dimarco, dok su po gol dodali Džeko, Martinez, Calhanoglu iz penala te Gosens. Za Inter je u 62. minuti u igru ušao Marcelo Brozović, dok je drugo poluvrijeme za goste odigrao Nikola Moro. Inter je došao na četvrto mjesto ljestvice.

Fiorentina je na domaćem terenu svladala Salernitanu 2:1 golovima Bonaventure i Jovića u 81. minuti. Dia je bio strijelac za goste iz Salerna za koje je od 75. minute zaigrao Domagoj Bradarić.

  • +3
Lecce - Atalanta, Serie A, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ABBONDANZA SCURO LEZZI

Nogometaši Leccea upisali su tek drugu pobjedu ove sezone nakon što su na domaćem terenu, u ogledu 14. kola talijanske Serie A, pobijedili favoriziranu Atalantu 2:1.

Bila je to prva domaća pobjeda Leccea u sezoni jer su ranije u sezoni dobili jedino Salernitanu u gostima. U zadnjih šest utakmica Lecce je u Serie A imao tri remija i tri poraza, a za Atalantu je ovo bio prvi gostujući poraz u sezoni. Isto tako, Atalanta je izgubila treći put u posljednje četiri utakmice.

Lecce je vodio 2:0 golovima Baschirotta u 28. i Di Francesca u 30. minuti, dok je jedini strijelac za Atalantu bio Zapata u 40. minuti.

Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce, dok je Kristijan Bistrović u igru ušao u 72. minuti. Mario Pašalić je počeo utakmicu za goste iz Bergama, a iz igre je izašao u 69. minuti.

Sassuolo i Roma su odigrali 1:1 u ogledu gdje su golovi postignuti u zadnjih deset minuta. Roma je povela golom Abrahama u 80. minuti, a pet minuta kasnije je izjednačio Pinamonti.

Standings provided by Sofascore