konkurencija je opaka

Trener Liverpoola igra na kartu sentimenta kako bi doveo jednog od najtraženijih mladih napadača

13.02.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Vodeća momčad engleske Premier lige, Liverpool, vrlo blizu je ostvarenju sna svojih navijača jer 'redsi' bi nakon 30 godina napokon mogli do naslova prvaka. No, trener 'redsa' razmišlja već korak unaprijed, kako dodatno pojačati momčad za sljedeću sezonu i igra na kartu sentimenta.

'Redsi' žele ovog ljeta dovesti Jadona Sancha iz dortmundske Borussije. I žive u nadi da će im u tom procesu najviše pomoći što je aktualni trener Liverpoola Jürgen Klopp čak sedam godina vodio 'žuto-crne' iz Dortmunda. Naravno, i 100 milijuna funti, kao odštetni iznos.

No, osim Liverpoola, ovog 19-godišnjeg engleskog napadača, koji je 2017. iz Manchester Cityja stigao u Njemačku, žele upravo njegov bivši klub, ali i Chelsea, Manchester United, Real i Barcelona.

Dodatni 'okidač' za dovođenjem Sancha u Liverpool moglo bi biti njegovo prijateljstvo s Liverpoolovim igračima Alexanderom-Arnoldom, Alexom Oxlade-Chamberlainom i Jordanom Hendersonom.

Govoreći u veljači prošle godine, Klopp je pohvalio svoj bivši klub zbog njihove pametne kupovine Sancha za sada već smiješnih osam milijuna funti te dodao kako će Borussia lako prodati igrača u Englesku, s obzirom da je teško očekivati da engleski klubovi posluju međusobno.

  • +5
Premier liga, Liverpool – Southampton Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Kupnja engleskih igrača pametna je ideja jer nikada ne bismo imali priliku dobiti Sancha. Nismo slijepi - vidjeli smo ga, svidio nam se i tada sam pomislio: 'Možemo li ga dobiti? Ne. Jer engleski klubovi ne prodaju igrače drugim engleskim klubovima'.

Otkako se preselio u Njemačku, Sancho je postao jedan od najzanimljivijih mladih napadačkih nada svjetskog nogometa te se probio do A reprezentacije Engleske koju vodi Gareth Southgate.

On je u izvanrednoj formi, s 12 golova i 14 asistencija u samo 19 utakmica Bundeslige ove sezone. Prošli mjesec postao je najmlađi igrač koji je postigao 25 ​​golova u Bundesligi.

U međuvremenu, Klopp će održati razgovore s Mohamedom Salahom nakon što je Egipćanin izrazio želju za sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Tokiju. Salah bi zbog tog nastupa propustio Liverpoolovu predsezonu i početak prvenstva ako bi sudjelovao na olimpijskom nogometnom turniru koji traje od 23. srpnja do 8. kolovoza. Konačna odluka o Salahovom nastupu na IO-a bit će prepuštena igraču.