DERBI EuropskE lige

Trener i igrači Dinama poslali jasnu poruku zvijezdama Anderlechta; ovo je povijesna prilika

03.10.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Nakon velike pobjede u Zagrebu, kada je u sklopu prvog kola Europska lige na Maksimiru poražen turski Fenerbahče 4:1, stručni stožer i igrači Dinama otputovali su u Bruxelles gdje u četvrtak čeka utakmica protiv Anderlechta (Arenasport 3, 18:55)

Dan uoči utakmice Anderlecht-Dinamo na stadionu Constant Vanden Stock, u sklopu drugog kola Europske lige, trener i igrači svjesni su kako ih čeka težak posao. Pogotovo jer je iza njih fizički i psihički težak derbi protiv Hajduka na Poljudu (0:0). No, isto tako treba reći kako je slavni belgijski klub je u lošoj formi; nedavno su kod kuće ispali u Kupu od drugoligaša St. Gilloisea (poraz 3:0), a porazom su krenuli i u 1. kolu Europske lige kod Spartaka iz Trnave (1:0). Ukratko, pred igračima Dinama je povijesna prilika da ostvare drugu pobjedu u nizu u ovom snažnom europskom natjecanju i tako stignu nadomak proljeća u Europi koje navijači 'modrih' čekaju 49 godina.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +12
Odlazak igrača Dinama u Bruxelles na utakmicu s Anderlechtom Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Očekujemo dobru utakmicu i pobjedu, kao i svaki put. Nadamo se da ćemo dobro parirati protivniku i na kraju da ćemo se vratiti s tri boda. Svjesni smo da igramo s dobrim protivnikom, institucijom u belgijskom nogometu koji je treći na svijetu, vrlo jak protivnik. Možda nisu u najboljem trenutku, ali bez obzira na to Anderlecht ostaje Anderlecht. Pred nama je težak zadatak, nadam se da ćemo ga uspješno apsolvirati', kazao je uoči puta u Belgiju trener Dinama Nenad Bjelica dodavši:

'Gledamo uvijek sebe, najvažnije da mi budemo na dobrom nivou. Uvijek kad smo bili, ostvarili smo dobar rezultat. Nismo ni mi odigrali sjajno zadnje dvije utakmice, trebamo zasukati rukave i na terenu pokazati da smo bolji.'

Slično razmišljanje kao trener imaju i gotovo svi igrači.

'Očekujemo tešku utakmicu, ali idemo svakako po pobjedu. Analizirali smo Anderlecht, imamo još vremena za pripremu i bit ćemo spremni. Čitali smo o krizi kluba, ali na nama je da odigramo što bolje i donesemo u Zagreb tri boda', kazao je Ivan Šunjić, jedan od borbenijih igrača Dinama za kojeg izgubljena lopta – ne postoji.

Prvi golman Dinama Dominik Livaković, koji polako hvata idealnu formu, veliki je optimist uoči gostovanja kod Anderlechta:

'Anderlecht je dobar klub, ali idemo puni optimizma u Belgiju. Nadamo se da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Igramo dobar nogomet i vjerujemo u sebe. Moramo svakako biti na sto posto, a stanje u ekipi je pozitivno.'

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht - Dinamo
  • 25. listopada: Spartak - Dinamo
  • 8. studenog: Dinamo - Spartak
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL