raspoloženi Dambrauskas

Trener Hajduka uoči gostovanja kod Šibenika nahvalio Marka Livaju kao nikad prije: Rastemo kao momčad, ali…

28.01.2022 u 12:44

Bionic
Reading

Nastavak sezone HT Prve lige za splitski Hajduk počinje u subotu gostovanjem kod Šibenika (17:05, Arenasport 3, MAXtv), a uoči dalmatinskog obračuna nekoliko riječi kazao je trener Bilih Valdas Dambrauskas

Nakon gotovo mjesec i pol dana bez službenih utakmica te odrađenih priprema, Hajduk u nastavak sezone kreće gostovanjem kod Šibenika. No, problemi s koronavirusom napravili su im dodatne probleme što je malo zabrinulo i trenera Valdasa Dambrauskasa. Nije tajna kako nije zadovoljan igrama u pripremnim utakmicama, ali to je sad aiza njih. Okreću se nastavku sezone u kojoj će svaki bod biti važan ako žele u vrh ljestvice.

'Uvijek se trudim biti optimističan. Na početku je bilo nezgodno, ali smo zahvaljujući medicinskom osoblju to uspjeli riješiti dosta dobro. Sretan sam što danas imam sve igrače na raspolaganju. Ne mogu reći da su svi na optimalnoj razini, jer korona je ostavila različite posljedice na različite igrače, ali situacija je zadovoljavajuća', kazao je Dambrauskas koji se kratko osvrnuo i na utakmicu protiv Šibenika koji je ostao bez najboljeg igrača.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Što se tiče Šibenika, nikada nije lako izgubiti najboljeg igrača, ali ja uvijek kažem da je gubitak jednog igrača mogućnost da se netko drugi nametne. Šibenik će sigurno biti motiviran, jer ovo je nova godina i novi izazovi, pogotovo s novim trenerom. Ali mi smo Hajduk, rastemo kao momčad i jedino što trebamo napraviti jest pokazati to na terenu. Ne mislimo da će biti lako, ali vjerujemo u naše mogućnosti', dodao je litavski stručnjak Dambrauskas koji se na poseban način dotakao Marka Livaje. Nahvalio ga je kao nikad prije...

'Najsretniji sam trener na svijetu da imam takvog igrača, jer on je igrač koji ne postavlja pitanja već daje odgovore. Ako pogledamo uspješne momčadi kroz povijest, sve su imale jednog igrača koji je radio razliku. Pogledajte Svjetska prvenstva, Ligu prvaka... Barcelona je godinama dominirala, ali pamtit ćemo je kao Messijevu ekipu, isto je s Realom i Ronaldom', rekao je Dambrauskas dodavši kako mladim igračima, koji bi mogli biti zamjena za Livaju, treba dati vremena da se razviju.

  • +22
Hajduk - Varaždin, prijateljska utakmica, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX