SVAKA ČAST

Trener Hajduka protiv najvećeg rivala ušao u odabrano društvo; to u Hrvatskoj mogu samo najizdržljiviji...

29.09.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Trener Hajduka Zoran Vulić došao je u derbiju s Dinamom do jubileja od 200 utakmica u hrvatskom nogometnom prvenstvu, a to je uspjelo samo odabranima

Težak je trenerski kruh, posebno u Lijepoj našoj. Hrvatski nogometni stručnjaci suočeni su stalno s prodajama najboljih igrača, nezadovoljnim navijačima, megalomanskim ambicijama uprava, lošom infrastrukturom, neisplatom plaća, a kada rezultati nisu prema očekivanjima u pravilu nastradaju prvo oni.

Rijetki mogu preživjeti jednu cijelu sezonu na klupi istog kluba, a malo je i onih koji će konstantno za život zarađivati vodeći prvoligaške momčadi u HT Prvoj Ligi. No ima onih koji se predaju, a jedan od njih je Zoran Vulić.

Splitski stručnjak nedavno je dobio priliku opet voditi Hajduk koji je bio u totalnom rasulu i dobro mu je krenulo. Upisao je tri pobjede (jedna od njih u Kupu), a sada je u derbiju protiv Dinama na Poljudu stigao do lijepog jubileja – ovo mu je 200. utakmica kao treneru u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

  • +11
Hrvatski trener Zoran Vulić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Protiv najvećeg rivala bila mu je 122. na klupi Hajduka, 48 je bilo kao treneru RNK Split, 24 puta je vodio Istru i šest puta Rijeku.

Čestike Vuliću koji je tako ušao u odabrano društvo još 11 trenera koji su brojku '200' dohvatili prije njega.

Na vrhu je legendarni Stanko Mršić sa 460, pa slijedi Ilija Lončarević - 321, Ivan Katalinić - 270, Igor Pamić – 248, Mile Petković – 237, Miroslav Blažević 232, Dražen Besek – 223, Nenad Gračan – 218, Luka Bonačić – 211, Ivo Šušak – 209, Branko Ivanković – 203, a od danas i Zoran Vulić. Njima će se u nedjelju pridružiti i Matjaž Kek.

  • +7
Navijači Hajduka uoči derbija s Dinamom Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX