situacija je jako loša

Trener Dinama nakon debakla otkrio razmišlja li o ostavci; njegov je odgovor znakovit

27.10.2023 u 05:43

Bionic
Reading

Sergej Jakirović je s Dinamom izgubio četiri od posljednjih pet utakmica. Na Maksimiru su posljednjih godina trenerske glave 'padale' zbog manjih kriza pa se mnogi s pravom pitaju hoće li Jakirović 'doživjeti sutra' na klupi Dinama

'Modre' je prvo sredio Hajduk, pa se dogodio debakl u Prištini kod Ballkanija u Konferencijskoj ligi. Nakon toga su 'modri' doživjeli još dva teška udarca - poraz od Gorice 2:1, a onda i šok na Maksimiru te poraz od Viktorije Plzen 1:0.

Situacija nije nimalo dobra, svjestan je toga i trener Sergej Jakirović kojeg su nakon novog poraza dočekala očekivano neugodna pitanja o budućnosti na klupi Dinama.

'Ne znam čeka li me sastanak, to je pitanje za Upravu. Imam trening u 11 sati, ali znam da je teška situacija. Želim da igrači uživaju na terenu i da se nadigravaju, vidim da imaju možda malo prevelik pritisak. Znam što se očekuje u svakoj utakmici. Teška je situacija, kao da smo začarani, sigurno da nije lagano...', pričao je Jakirović te otkrio razmišlja li ipak o ostavci:

'Ne razmišljam o tome, to znači da bih pobjegao, otišao... Ne želim to napraviti. Naravno da imam snagu podići momčad, znao sam gdje idem. Krenuli smo jako dobro, izuzev poraza u Pragu. Cijeli rujan smo pobjeđivali. Naši problemi kreću dva-tri dana prije Astane, kada su se ozlijedili Ristovski, Špikić i Petković. Nisam mogao vjerovati da će nam Bruno toliko nedostajati, ali on je klasa za Europu i čini suigrače boljima.'

  • +45
Dinamo - Viktoria Plzen, Konferencijska liga, 26.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Zamjera li Jakirović nešto svojim igračima?

'Ne mogu reći da netko ne daje sto posto od sebe, ali to nije dovoljno očito. Možda imaju mentalnu blokadu, treba razgovarati s igračima, pokušavamo na treninzima mijenjati, volio bih da je to čvršće i da smo pokretljiviji, ali zasad ne ide. Otkad sam ovdje, dao sam priliku svim igračima, i naravno da bih volio da je to bolje. Mi sami moramo izaći iz ove situacije, neće nitko umjesto nas. Općenito, igračima najviše zamjeram manjak samopouzdanja. Koliko god ja pričao, očito je taj pritisak prevelik za njih. Ne zamjeram nikome, igrači slijede. Dobra je to grupa, ima malo ega u svlačionici, ali stvarno su radni i slušaju. Jednostavno, moramo analizirati i pokušati sa svježim snagama', razmišlja trener Dinama koji se osvrnuo i na burnu reakciju nezadovoljnih navijača:

'Navijači imaju pravo uputiti kritiku, i ovaj su put u potpunosti u pravu. Žao mi je što smo ih razočarali još jednom, napravit ćemo sve da opet budu uz nas, iako su oni uvijek uz nas u pobjedi i porazu.'

Analizirao je Jakirović i utakmicu... Ovaj poraz baš boli...

  • +4
Dinamo - Viktoria Plzen, Konferencijska liga, igrači nakon poraza Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Očekivano tvrda i čvrsta utakmica, kao što smo i najavljivali. Prvo poluvrijeme nisam bio zadovoljan protokom lopte, nismo imali odgovor na njihov presing. Nismo dobro napadali dubinu kada je bilo prilike za to, lagano su nas kontrolirali tu. Zaprijetili smo iz prekida. U drugom poluvremenu smo kontrolirali situaciju do Vidovićeve prilike, to smo i pripremali, nismo uspjeli zabiti, a onda smo napravili naivan penal, bio je to lagan kontakt, s obzirom na to da je Englez sudio očekivao sam da će pustiti možda malo čvršću igru. Probali smo mijenjati u drugom dijelu, nismo stvorili niti jednu šansu onda da bismo ih stavili pod pritisak i možemo jedino čestitati suparniku', zaključio je, još uvijek trener Dinama, Sergej Jakirović.

Realno, puno toga vezanog za njegovu sudbinu na klupi Dinama će biti jasnije danas iza 11 sati...

Standings provided by Sofascore