GostUju kod gorice

Trener Dinama bez pardona rekao istinu o milijunskoj odšteti koja je određena za Livakovića, a dotakao se i Petkovićeve ozljede

31.03.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Uoči utakmice 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, u kojoj Dinamo gostuje kod posljednje plasirane Gorice (17.00 sati, MAXSport 1), trener Ante Čačić najviše je govorio o odlasku Ademija i mogućem odlasku Livakovića

Nakon reprezentativne stanke nastavlja se SuperSport Hrvatska nogometna liga.

'Nakon stanke kreće prvenstvo. Svi se vratili zdravi s reprezentativnih selekcija. Na Petkovića i Perića ne možemo računati protiv Gorice. Idemo na zahtjevnu utakmicu protiv momčadi koja gaji nadu za ostanak u ligi. Nadam se da ćemo biti učinkovitiji nego na startu proljeća. Nadam se da će travnjak biti dobar, ne onakvi na koje sam se prije žalio. Gorica cijelo proljeće igra jako dobro. Trenutni položaj na ljestvici to ne pokazuje, ali teško je igrati kad si u takvoj situaciji. Sopić ima sjajnu energiju i napravit će sjajnu trenersku karijeru', kazao je trener Dinama Ante Čačić koji je uoči tog gostovanja u Velikoj Gorici ipak najviše je govorio o mogućem odlasku Dominika Livakovića iz Dinama.

Podsjetimo, spominje se mogući višemilijunski transfer Livakovića u Španjolsku ili Tursku, ali jasno je kako će do kraja sezone sigurno biti prvi golman Dinama, a također je poznata odštetna klauzula od deset milijuna eura.

S tim njegovim mišljenjem mnogi se slažu jer ipak je riječ o jednom od najboljih golamana na svijetu u ovom trenutku i ostaje dojam da Dinamo može dobiti puno više novaca.

'Neće biti lako zamijeniti Ademija, ali Livaković je zaslužio da bude kapetan i nasljednik Ademija, tu nećemo biti u hendikepu. Rekao sam jednom za Livakovića da je najbolji vratar kojeg sam vidio. Sjajno je branio u Turskoj, ali tako brani stalno. Mislim da je klauzula za njegovu prodaju preniska', iskren je bio Čačić pa dodavši još na temu reprezentacije:

'Hrvatska neće imati problema u ovoj skupini. Nakon utakmice u Splitu nisam bio razočaran, mogla je biti zatvorena i ranije po prilikama koje smo imali, a onda se sve okrenulo. Gard i igra i u Splitu i Turskoj nam garantira da Hrvatska nije u problemu. Otvaranje utakmice u Turskoj je moglo biti neugodno po nas, ali imali smo na golu vratara najboljeg na ovim prostorima, a pratim sve od 1958. godine i Gordana Irovića (branio za Dinamo kad su bili pravci države ’58., a nadimak mu je bio kamikaza, op.a.). A Livaković će biti još bolji nego sada', u svom stilu kazao je Čačić.

Tako je Livakoviću dao najveći mogući kompliment, a uz dodatak kapetanske trake na njegovoj ruci do kraja sezone, jasno je kako će Zadranin na golu Dinama pamtiti te dane kao posebne u svojoj karijeri.

Nekoliko riječi Čačić je rekao i o težini ozljede Brune Petkovića koji u ponedjeljak ide na kontrolni pregled. Kako trenutačno govore liječnici Petkovića neće biti najmanje još tri do četiri tjedna…

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.