ZAVRŠAVA ERA LUISA ENRIQUEA

Trener Barcelone šokirao nakon visoke pobjede: Odlazim iz kluba!

01.03.2017 u 22:45

Bionic
Reading

Nakon visoke pobjede 6:1 protiv Sportinga Luis Enrique iznenadio je okupljene novinare priznanjem da napušta klupu Barcelone na kraju sezone...

Španjolski 46-godišnji stručnjak s katalonskim klubom u prethodne dvije sezone osvojio je dvije Primere, dva Kupa kralja i jednu Ligu prvaka, no cijelo to vrijeme sumnjalo se u njegov rad, a zasluge pripisivale igračima poput Messija, Neymara i Suareza.

Luis Enrique ove je sezone doživio nekoliko teških udaraca, a najgori u Ligi prvaka kada je u Parizu od PSG-a izgubio 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Tada se već počelo pisati o njegovom odlasku i spominjao se trener Seville Sampaoli kao nasljednik, a da će Barca zaista morati potražiti novog stratega, iznenađujuće je na presici nakon pobjede 6:1 protiv Sportinga priznao ove srijede Luis Enrique.

'Neću biti trener Barcelone sljedeće sezone. To je jako teška odluka za mene, no mnogo sam o njoj razmišljao i mislim da moram ostati vjeran svojim razmišljanjima,' izjavio je Španjolac te kao razlog naveo potrebu za odmorom. Tvrdi da ga je ovaj posao izmučio.

Takav razvoj događaja sigurno neće smetati Ivanu Rakitiću kojeg je Enrique u nekoliko navrata tijekom prosinca i siječnja držao u nemilosti, da bi ipak protiv Gijona odigrao cijelu utakmicu i okrunio ju krasnim pogotkom. Nakon što je Luis potvrdio svoj odlazak, zasigurno će im se i odnos popraviti do kraja sezone...