što se stvarno događa?

Trener Barcelone napokon je progovorio zašto Ivan Rakitić ne igra; njegovo objašnjenje nije nimalo uvjerljivo

24.09.2019 u 15:32

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone danas (utorak, 24. rujna, 21 sat) u 6. kolu španjolske lige na Nou Campu igraju protiv Villarreala. Barca je u krizi, u Ligi prvaka je u gostima kod Borussije u Dortmundu odigrala 0:0, a potom je za vikend izgubila na gostovanju kod Granade 2:0. Trener Ernesto Valverde mogao bi ostati bez posla, a sada je iz momčadi za večerašnju utakmicu izbacio Ivana Rakitića

Ivan Rakitić je u subotu protiv Granade po prvi put ove sezone startao u prvih 11, na terenu je bio do 62. minute, ali možda bi bilo bolje da i nije bio. Naime, baš su njega španjolski mediji proglasili najlošijom karikom u momčadi Barcelone koje je neočekivano izgubila 2:0.

Raketa ionako ima velikih problema, bio je na transfer listi, do posljednje minute prijelaznog roka nije znao ostaje li na Nou Campu ili odlazi u PSG. Istina, sve to ne njegovom voljom, ali...

Na kraju se našao i u nemilosti trenera Ernesta Valverdea, a zbog lošeg psihološkog stanja propustio je i okupljanje hrvatske reprezentacije za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana početkom rujna.

Na žalost, situacija za Ivana Rakitića je u Barceloni iz dana u dan sve lošija, tako je trener Valverde još jučer potvrdio kako hrvatski reprezentativac neće konkurirati za momčad koja će igrati protiv Villarreala.

Sada je Valverde i pojasnio svoju odluku. No, sve to ne djeluje nimalo uvjerljivo.

'Da, Ivan Rakitić neće biti u sastavu Barcelone. Neće igrati zbog tehničkih razloga, a ne zato što je ozlijeđen', kazao je Valverde i nastavio:

  • +6
Borussia D. - Barcelona, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'On trenira dobro, kao i ostali naši igrači. I ne, ništa se posebno ne događa. Znate, imam dovoljno nogometaša u kadru, nekad za utakmicu izaberem jedne, nekad druge...'

Neke će ovo objašnjenje zadovoljiti, no čini nam se kako Rakitića baš i neće. Ponovno su sve glasnija nagađanja da će već u zimskom prijelaznom roku napustiti Barcelonu. Dojam je kako bi to bilo najbolje rješenje za sve. Osim ako Valverde u međuvremenu ne dobije otkaz, što je zbog loših igara na startu sezone vrlo moguća solucija.