Europska liga

Trener AZ Alkmaara protiv Rijeke traži samo pobjedu, a svoje je igrače posebno upozorio na jednu vrlo važnu činjenicu

10.12.2020 u 11:02

Bionic
Reading

Rijeka će danas u šestom kolu Europske lige od 18:55 (Arenasport 4, MAXtv) ugostiti AZ Alkmaar

Rijeka će danas u šestom kolu Europske lige od 18:55 (Arenasport 4, MAXtv) ugostiti AZ Alkmaar koji ju je u drugom kolu pobijedio s visokih 4:1. Nizozemci su u Hrvatsku stigli s najjačim sastavom jer se sa Real Sociedadom bori za drugo mjesto i prolazak skupine.

Novom pobjedom bi osigurali drugo mjesto i prolazak u nokaut fazu, dok dalje mogu i u slučaju remija ako Real Sociedad izgubi u gostima kod Napolija. Trener AZ-a Pascal Jansen svjestan je važnosti dvoboja s Rijekom.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Ovo je utakmica koja može ući u povijesne knjige, kako zbog situacije u kojoj smo se našli, tako i zbog uspjeha koji možemo ostvariti. Puno toga se događa zadnjih dana, ali mi ćemo na sve odgovoriti na travnjaku', rekao je Jansen pa dodao:

'Rijeka je kvalitetna momčad koja je u susretima s Napolijem i Real Sociedadom pokazala pravo lice. Čine sve što mogu da poremete igru suparnika, a imaju i igrače za to. Osvojili su tek jedan bod, ali siguran sam da će sve napraviti da Europsku ligu napuste uzdignute glave.'

Rezultat 4:1 iz drugog kola i prvog međusobnog susreta AZ-a i Rijeke, smatra Jansen, nije realan.

'Ta utakmica nije bila uopće tako lagana kako sugerira rezultat. Siguran sam da nas čeka puno teži zadatak u Rijeci. Ovo je utakmica koja nosi puno veći pritisak jer je ulog za nas puno veći. Znamo jako puno o Rijeci i prva utakmica je bila tvrda', rekao je Jansen pa nastavio:

'Rekao sam igračima da se ne zavaravaju rezultatom jer po samoj igri razlika nije bila tolika. Očekujemo sličnu utakmicu i ovoga puta, Rijeka je dobra ekipa koja igra čvrsto i pokretljivo, a protiv takvih momčadi nemamo često priliku igrati u Nizozemskoj. I u tom smislu sam znatiželjan kako će moja momčad reagirati na takvu igru suparnika.'

Dani De Wit je trebao zaigrati od prve minute, ali je zadobio ozlijedu i zabrinuo navijače nizozemskog prvoligaša.

'Ozljeda je u prvi tren izgledala ružno, ali nije prouzročila puno štete. Dani se već može prilično normalno kretati. Došao je s nama i imat ćemo utrku s vremenom da ga osposobimo za nastup. Sastav imam u glavi,a jedina je nepoznanica hoće li on biti spreman', zaključio je Jansen koji je na poziciji glavnog trenera zamijenio Arnea Slota kojem je bio pomoćnik u prvoj utakmici s Rijekom.

Dok čekamo nove izazove hrvatskih predstavnika u Europi, pogledajte još jednom najbolje golove 14. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.