strogi španjolac

Trener Arsenala Arteta povukao potez koji se nije očekivao pa mnoge iznenadio izjavom: Nisam diktator, tražim samo jednu stvar!

24.12.2021 u 08:47

Bionic
Reading

Trener Arsenala Mikel Arteta izjavio je da on svoj autoritet ne pokušava uspostaviti diktatorskim pristupom, ali da traži poštovanje i predanost od igrača

Taj njegov komentar dolazi nakon što je Pierre-Emericku Aubameyangu prošlog tjedna oduzeta kapetanska traka zbog kršenja discipline. Bio je to potez koji se nije očekivao pa je Arteta morao objasniti zašto kod njega nema oprosta.

'Ja ne namećem svoj autoritet time da se ponašam diktatorski ili da sam nemilosrdan. Tražim samo jednu stvar, poštovanje i predanost. To je minimum. Ako to ne mogu dobiti, spakirat ću kofere i otići negdje drugdje', izjavio je 39-godišnji Arteta koji je za Arsenal igrao od 2011. do 2016. godine i puno toga naučio je od Arsenea Wengera.

Arsenal je na četvrtom mjestu Premier lige sa 32 boda, odnosno 12 bodova manje od vodećeg Manchester Cityja.

'Ja ne mogu tražiti od igrača da svaku loptu smjesti u mrežu, ali tražit ću da rade prave stvari za ovaj klub svaki dan. Da bi bio uspješan moraš pokazati strast prema tome i ako želiš predstavljati klub kao što Arsenal to je najmanje što moraš dati', dodao je Arteta.

  • +6
Leeds - Arsenal, Premiership, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Simon Davies/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia