ovo se još nije dogodilo

Totalni krah nekad najbolje svjetske tenisačice; usred meča jednostavno je otišla s terena...

28.03.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Bjeloruskinja Victoria Azarenka (32) posljednjih tjedana proživljava teške trenutke, ali sada je na WTA Masters 1000 turniru u Miamiju sve šokirala nakon što je jednostavno otišla s terena usred meča protiv 16-godišnje Čehinje Linde Fruhvirtove

Prije samo nekoliko dana Victoria Azarenka (32) emotivno se raspala usred meča na Indian Wellsu, rasplakala se i trebalo joj je vremena da se smiri i nastavi s igrom. Na kraju je i izgubila...

Tada je Azarenka objasnila da se osjeća devastirano zbog svega što se događa u Ukrajini, a sada je neočekivanim potezom na WTA Masters 1000 u Miamiju sve šokirala. Jer dogodilo nešto do sada neviđeno.

Azarenka je igrala protiv dvostruko mlađe protivnice, 16-godišnje Čehinje Linde Fruhvirtove. I loše je nekad najbolja svjetska tenisačica izgledala na terenu, glatko je izgubila prvi set 6-2, a onda sve šokirala u drugom pri rezultatu 3-0 za Čehinju.

Azarenka je u jednom trenutku bez riječi došla do sutkinje i mlade Fruhvirtove, pružila im ruku i bez riječi napustila teren!

'Vika, čekaj malo', vikala je za Azarenkom iznenađena sutkinja, ali se bjeloruska tenisačica nije obazirala. Jednostavno je uzela svoju torbu i napustila teren.

'Ne znam što se na kraju dogodilo. Mučila se s ozljedama. Ne znam što je bilo, ali bila mi je čast igrati protiv nje. Nikada ne želite da se ovako završi, ali događa se. Rukovale smo se i samo je otišla', rekla je iznenađena mlada Čehinja Linda Fruhvirtova. Sigurno nije ovako zamišljala svoju najveću pobjedu u karijeri koja je tek započela.

Azarenku su zbog njezinog poteza 'razapeli' na društvenim mrežama, a onda se napokon i ona sama oglasila te pojasnila zašto je otišla usred meča.

'Nisam smjela napustiti teren. Ali zadnjih nekoliko tjedana su bili jako stresni u mojem privatnom životu. Zadnji meč me jako iscrpio, ali htjela sam igrati pred sjajnom publikom koja me izvukla u prvom meču. Htjela sam izaći na teren i probati, ali to je bila pogreška', rekla je Azarenka i dodala:

'Uzet ću pauzu i nadam se da ću se moći vratiti. Jako mi je žao zbog navijača što se ovo dogodilo. Bili ste odlični i hvala što ste me bodrili. Upravo to je bio jedini razlog da stanem na teren. Uvijek se veselim izazovima i pritisku, ali ovoga puta je to bilo previše. Moram naučiti iz ovoga. Čestitam svojoj suparnici i želim joj svu sreću na ovom turniru i na početku njene profesionalne karijere.'