ZAVRŠILA PRELIJEPA BAJKA

Totalni krah aktualnog rukometnog prvaka Europe; ključni igrači bježe, plaća ne dolazi, u pitanju opstanak kluba...

14.02.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Rukometni klub Vardar se raspada i njegovi navijači s pravom su zabrinuti za sudbinu kluba koji je zadnjih sezona promijenio rukometnu kartu Europe

Klub iz Skoplja je rukometni div, tome ne svjedoče samo domaći trofeji (po 13 prvenstava i Kupova) nego i pet titula u SEHA ligi te dvije u Ligi prvaka (u zadnje tri sezone).

No u Vardaru već dugo nije bajno, povlačenjem ruskog milijardera Sergeja Samsonenka zavladala je velika financijska kriza pa je prošlosezonski trijumf u Ligi prvaka zazvučao senzacionalno i samo na neko vrijeme sakrio ogromne probleme pod tepih.

Sada je prekipjelo i samim igračima koji pronalaze nove klubove i napuštaju Skoplje usred sezone. Desno krilo Danil Šiškareev je potpisao za mađarski Veszprem, razarač s vanjskih pozicija Dainis Krištopans odlučio se za PSG, srednji vanjski Pavel Atman će do kraja ove sezone biti u moskovskom Spartaku, a golman Khalifa Ghedbane pronašao je novi izazov u Ademar Leonu.

Svoj bijeg iz Vardara najavio je lijevi vanjski Christian Dessinger koji je prije par dana opisao očajnu situaciju u skopskom klubu.

'Svi prolazimo kroz teško razdoblje. Veliki broj rukometaša nije šest meseci primio plaću, dobivamo samo za osnovne troškove. U Skoplju možete preživjeti sa 300 eura mjesečno, ali svi želimo naš obećani novac koji smo zaradili. Zato rukometaši polako nalaze nove klubove. Što se mene tiče, samo čudo može me zadržati u Vardaru i sljedeće sezone', rekao je Dessinger.

Kako je krenulo uskoro će Vardar posegnuti i za juniorima kako bi završio sezonu...