što se to događa?

Totalni kaos u Juventusu; igrači više ne znaju tko je glavni trener, Igor Tudor 'preuzeo' je momčad umjesto Andrea Pirla?

01.12.2020 u 17:48

Bionic
Reading

Juventus je u novu sezonu Serie A ušao loše, 'stara dama' nije izgubila utakmicu, ali ima tek četiri pobjede i čak pet remija te za vodećim Milanom zaostaje šest bodova. Iz redova Juventusa stižu zabrinjavajuće informacije, igrači se žele kako ne razumiju ideje koje im iznosi trener Andrea Pirlo, a problem je i u tome što taktiku za utakmice slaže Igor Tudor, a momčad 'vodi' drugi pomoćnik, Roberto Baronio...

Devet sezona u nizu, od 2012. godine, talijanskim nogometnom dominira momčad Juventusa. Nitko im se punih devet godina nije opasnije približio, a 'stara dama' je suvereno nizala naslove prvaka.

No, ove sezone bi se taj niz vrlo lako mogao prekinuti jer Juve ne izgleda dobro. Istina, u Serie A u prvih devet kola nije izgubio utakmicu, ali uz samo četiri pobjede ima pet remija te šest velikih bodova minusa za vodećim Milanom. Najveći je problem to što su neki igrači daleko od prošlosezonske forme, prije svih je to Paulo Dybala, a svoju poziciju u momčadi nikako da 'osigura' švedski napadač Dejan Kuluševski.

Momčad Juventusa na terenu često djeluje kaotično i izgubljeno, a sada talijanski mediji otkrivaju kako su problemi u svlačionici 'stare dame' puno veći nego što se uopće mislilo.

Naime, neki su se od igrača požalili kako uopće ne razumiju što od njih želi Andrea Pirlo, a dodatno ih zbunjuje to što taktiku za utakmice slaže naš Igor Tudor, dok na utakmicama najčešće momčad 'vodi' drugi pomoćnik, Roberto Baronio!

Il Corriere della Sera objavio je kako u Juventusovoj svlačionici postoje značajni 'komunikacijski problemi' između trenera Pirla i nekih igrača, koji su zbunjeni jer ne znaju što se od njih traži na terenu. Igračima smeta to što Pirlo s njima ne dijeli taktičke upute, već ih za utakmice priprema pomoćni trener Igor Tudor, a za vrijeme utakmica upute im daje drugi pomoćnik, Roberto Baronio.

Sve je to na nekim utakmicama rezultiralo totalnim kaosom, doslovno se ne zna 'tko pije, a tko plaća', a na kraju ispaštaju igrači poput Paula Dybale koji je totalno izgubljen i u odnosu na prethodne sezone ne pruža ni 30 posto svojih igara. Problem je i mladi švedski napadač Kuluševski od kojeg se očekuju čuda, ali trenerski 'magovi' koji vode 'staru damu' nikako da mu pronađu pravo mjesto u momčadi.

  • +4
Juventus - Ferencvaros, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Uz sve to su ponovno 'isplivali' i stari problemi, a to je ljubomora suigrača prema Cristianu Ronaldu. Portugalac je 'alfa i omega' Juventusa, tu nema rasprave, ali i on kao da je počeo birati utakmice koje će igrati, a to se sve na kraju osjeti na rezultatima!

A u sljedećih petnaestak dana Juve čeka pakleni ritam, prvo u Ligi prvaka igraju s kijevskim Dinamom, potom u subotu (5. prosinca) imaju gradski derbi s Torinom, a onda 8. prosinca u Ligi prvaka gostuju kod Barcelone. No, ludilo tu ne prestaje jer nakon toga Juve prvo gostuje kod Genoe, a potom dočekuje Atalantu.

Moglo bi tu biti puno problema ako se pod hitno ne popravi 'komunikacijski kanal' između igrača i trenera...