Odluka u petak

Totalni kaos u Fifi; ako je ovo točno jednu reprezentaciju izbacuju sa Svjetskog prvenstva, a već se zna tko ide u Katar umjesto njih!

09.06.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Jako važna odluka je pred čelnicima Fife jer vrlo lako bi se moglo dogoditi da na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru ne zaigra jedna reprezentacija koja je izborila plasman

Naime, već se pisalo kako postoji mogućnost da na Svjetskom prvenstvu u Kataru možda neće zaigrati Ekvador, ako if Fifa suspendira. Razlog? Sve je pokrenuo Čileanski nogometni savez kada se obratio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA), a razlog je nogometaš Ekvadora Byron Castillo koji prema njihovim navodima nije rođen 10. studenoga 1998. u Ekvadoru nego 25. lipnja dvije godine ranije u Kolumbiji!

Čileanci navodno imaju dokaze kako je Byron Castillo u kvalifikacijama za SP igrao za Ekvador s lažnom putovnicom, a motiv im je da putuju u Katar na SP umjesto – Ekvadora!

Naime, ako Fifa donese odluku da će se utakmice u kojima je Byron Castillo nastupio s lažnom putovnicom registrirati rezultatom 0:3, to znači da bi na SP putovao Čile jer su u dvije utakmice protiv Ekvadora osvojili tek jedan bod.

Kako se doznaje konačna odluka bit će objavljena u petak, a mnogi su uvjereni kako je to dovoljan razlog da se Ekvador suspendira i izbaci sa SP-a. Navodno je zbog svega nastao totalni kaos u Fifi jer postoje razni pritisci i to bi bio presedan.

'Roditelji Byrona Castilla rođeni su u Tumacu u Kolumbiji, a Byron je rođen također u Tumacu gdje je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima ikakve veze s Ekvadorom. Svi dokazi su vrlo jasni', kazao je Carlezzo, koji zastupa čileanski nogometni savez.

Podsjetimo kako je ždrijeb odlučio da Ekvador ide u A skupinu gdje su još domaćin Katar, Nizozemska i Senegal. Sve skupine pogledajte OVDJE.