ŠTO NA OVO UOPĆE REĆI

Totalni hit hrvatskog nogometa; utakmica je završila, a igrači Gorice tek onda su napravili potez cijelog prvenstva

03.09.2018 u 17:23

Bionic
Reading

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi Gorica je upisala treću pobjedu u nizu, a njezini igrači oduševili su ljubitelje hrvatskog nogometa i poslije same utakmice

Gorica je u svoju prvoligašku sezonu ušla kao autsajder, prema prognozama svi su novog prvoligaša gurali u borbu za ostanak, a dogodilo se suprotno. U zadnja tri kola stigle su tri pobjede, pali su prvo Hajduk, pa Rudeš i u ovom šestom kolu Istra 1961 pa je klub na diobi četvrte pozicije s deset bodova.

Hrvatska nogometna javnost oduševljena je Goricom u kojoj glavnu riječ vodi trener Sergej Jakirović te brojni stranci koje je dovela uprava, a koji su se pokazali kao pun pogodak.

No osim zavidnog nogometnog znanja dečki iz Gorice pokazali su kulturu. U maniri japanskih navijača koji su to radili na tribinama stadiona na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, i oni su napravili nešto slično.

  • +16
Istra 1961 - Gorica, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Iako su slavili u svlačionici na Aldo Drosini u Puli, nakon što su je napustili, čistačica nije imala posla. Gorica je sve iza sebe počistila, pokupila, pomela... što je izazvalo lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama.

Postupak koji zaslužuje naklon do poda i trebao bi biti primjer ne samo svim prvoligašima nego i drugim klubovima u Hrvatskoj.

Istra 1961 – Gorica 0:1, Suk 74' Izvor: Društvene mreže
Istra 1961 – Gorica 0:2, Zwolinski 78' Izvor: Društvene mreže