APELIRAJU NA JEDINSTVO

Torcida u petak ne želi tučnjavu među hrvatskim navijačima

20.03.2013 u 19:07

Bionic
Reading

Klub navijača Hajduka Torcida Split poziva sve navijače hrvatske reprezentacije da dostojanstveno navijaju na utakmici protiv Srbije i da se suzdrže od međusobne tučnjave

Dva dana prije utakmice visokog rizika na Maksimiru oglasila se splitska Torcida koja upozorava pripadnike hrvatskih navijačkih skupina da se suzdrže od međusobnih obračuna, koje se baziraju na međuregionalnoj i međuklupskoj netrpeljivosti. Evo priopćenja u cjelosti:

'Svojim ponašanjem u Zagrebu na dan odigravanja ove nogomene utakmice postavimo temelje budućih odnosa među svim navijačkim skupinama na svim budućim utakmicama Hrvatske nogometne reprezentacije, neovisno o tome gdje će se one igrati.

Susreti hrvatske nogometne reprezentacije nisu mjesto na kojima će pripadnici Torcide rješavati bilo kakve sukobe s klupske razine, već mjesto na kojem će stati rame uz rame sa svakim purgerom, Riječaninom ili bilo kojim drugim ultrašem i navijačem Hrvatske nogometne reprezentacije, sve na ponos i čast svih onih ljudi koji su dali život da bi mi danas mogli navijati za Hrvatsku.

Naše mjesto je na tribini, zajedno jedan do drugog, a stupce crnih kronika, policijske stanice i zatvore prepustimo ljudima iz hrvatske nogometne močvare protiv kojih se borimo. Ostavimo iza sebe vremena kada su naše svađe drugi koristili da kroz jeftinu medijsku propagandu uvjeravaju ljude kako su navijači najveći problem hrvatskog nogometa, kako bi spriječili javnost da pita kako su stekli silne milijune, kako su postali predsjednici i izbornici.

Vratimo hrvatski nogomet navijačima, a naše ujedinjenje nek bude put prema njihovom uništenju.'

Podsjetimo, gostujućih srpskih navijača na utakmici neće biti, barem ne organizirano, pa do međunacionalnih navijačkih sukoba ovaj put ne bi trebalo doći.