ovo više nema smisla

Torcida je bakljadom slavila pobjedu, a Hajduk opet plaća 'masnu' kaznu; Splićani su do sada platili više od svih klubova zajedno

22.04.2022 u 08:17

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 31. kola HT Prve lige, a kažnjena su 'samo' dva kluba. Tradicionalno, jedan od njih je Hajduk...

HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Gorica.

Navijači domaće momčadi, pripadnici Torcide, sa sjeverne tribine su u 25. minuti upalili 20 bengalki, a u 71. minuti 30 bengalki, koje su sagorjele na tribini, osim jedne koja je bačena na tartan stazu i na istoj sagorjela. Pripadnici Torcide su također od 26. do 67. minute zapalili još devet bengalki, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija, koje su sagorjele na istoj tribini. Ukupno 70 pirotehničkih sredstava: 59 bengalki, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, četiri bljeskalice i sedam dimnih kutija.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +26
NK Hajduk, trening uoči derbija s Dinamom, 18.4.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Iako je kazna 'masna', ovo nije najveća cifra koju je Hajduk ove sezone platio zbog 'nestašne' Torcide. Najveća kazna iznosila je 70.000 kuna. Uz to treba istaknuti kako su 'bili' ove sezone u blagajnu HNS-a uplatili čak 784.000 kuna na ime kazni, više od svih klubova zajedno! A uz to je dva puta Hajduk kažnjen zatvaranjem dijela tribina na Poljudu... Eto, računica za 'ljubav' kluba i navijača je jasna, preračunato više od 100.000 eura, a do kraja sezone će sigurno biti još kazni.

  • +53
Hajduk - Dinamo, HT Prva liga, 20.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

U isto je vrijeme NK Osijek kažnjen je s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hrvatski dragovoljac. U 37. minuti domaća navijačka skupina Kohorta na istoku (na tribini) nakon koreografije pali šest dimnih bombi i dvije baklje, te u 45. minuti jednu baklju.

Standings provided by SofaScore LiveScore