ISPOD SVIH OČEKIVANJA

Top 5 igrača koji su podbacili na rukometnom Euru

29.01.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Francuzi, Slovenci, Rusi, pa i Šveđani nikako ne mogu biti zadovoljni nastupima svojih reprezentacija na Europskom rukometnom prvenstvu u Srbiji. Evo igrača od kojih se očekivalo puno puno više nego što su pokazali

Kako svako prvenstvo ima svoje junake, nužno ima i svoje tragičare! Među njima prednjače, dakako, Francuzi, nominalni 'prvaci svega', koji su ostali daleko od borbe za medalju. Osim toga, zamjetno je da većina igrača Bundeslige osjeća vidljivi umor, naročito oni koji igraju za najveće klubove poput Kiela ili Hamburga.

Za dotičnih pet igrača smatramo da su ipak morali pružiti daleko više...

KARABATIĆ Nikola, 27, Francuska
Klub: Montpellier
Pozicija: lijevi/srednji vanjski

Bez imalo dvojbe najveće razočarenje cijelog Eura. Igrač koji misli postati najveći rukometaš u povijesti ne bi si smio dopustiti jedno ovakvo natjecanje, koliko god izbornik Onesta tvrdio da je ovo prvenstvo samo zagrijavanje za Olimpijadu. Mizeran učinak od samo devet golova u šest susreta Karabatić je okrunio sa samo 26 posto uspješnosti šuta. Igra u obrani mu je bila solidna, ali to nije ni izbliza dovoljno za igrača njegova renomea.

OMEYER Thierry, 35, Francuska
Klub: Kiel
Pozicija: golman

Godinama je upravo Omeyer bio ona prevaga na račun koje su Francuzi izlazili kao pobjednici u svim tijesnim utakmicama. Na ovom prvenstvu postotak uspješnosti obranjenih šuteva mu stoji na vrlo loših 31%, čime je jedan od najloših prvih golmana cijelog natjecanja. Uz to, primio je čitav niz pogodaka iz teških pozicija s krila, kada bi mu protivnički igrači redovito gurali loptu kroz noge. Sjetimo se samo koliko su to puta učinili Kopljar i Čupić.

ANDERSSON Kim, 29, Švedska
Klub: Kiel
Pozicija: desni vanjski
Njegova 23 gola u šest susreta i ne zvuče toliko loše ako se ne zna da je čak osam došlo u potpuno beznačajnoj posljednjoj utakmici protiv Danske, koju su i jedni i drugi odigrali zapravo revijalno. Ako se zanemari ta utakmica, Andersson je postizao točno tri gola po susretu, uz katastrofalnu realizaciju od nešto manje od 40 posto. Puno su više Šveđani očekivali od svoje najveće zvijezde te jednog od najboljih svjetskih igrača na poziciji desnog vanjskog.

JICHA Filip, 29, Češka
Klub: Kiel
Pozicija: lijevi vanjski

Za svojih je 19 golova, od kojih su tri bila iz sedmeraca, ispucao čak 45 lopti, a da pritome nije uspio odvesti svoju momčad ni do drugog kruga. Jicha je često forsirao šut i nedovoljno otvarao prostor suigračima, a na prvenstvo je došao vidno iscrpljen i nedovoljno motiviran. U igri mu je nedostajalo one prodornosti i žestine koju redovito pokazuje u Kielu i na račun koje je i bio svojevremeno proglašen najboljim svjetskim igračem.

ŠPILER David, 29, Slovenija
Klub: Zagreb
Pozicija: lijevi vanjski

Njegove igre na ovom prvenstvu nisu ni sjena onih koje je tijekom ove sezone pokazivao nastupajući za Zagreb, poglavito u utakmicama Lige prvaka. Prečesto čini napadačke prekršaje te naivno gubi lopte, tako da nerijetko provede većinu utakmice na klupi. Umjesto njega, Zorman je počeo uspješno proigravati mladiće poput Skubea, Dolenca i Dobelšeka, tako da su Slovenci na ovom prvenstvu postigli sasvim solidan rezultat unatoč blijedim Špilerovim igrama.