Košarka na OI

Tony Parker i Francuska bolji od Litve

02.08.2012 u 13:38

Bionic
Reading

U prvoj, a ujedno i najzanimljivijoj utakmici dana na turniru košarkaša na Olimpijskim igrama u Londonu, Francuska je pobijedila Litvu s 82:74

Francuzi su tako nakon uvodnog poraza od nedodirljivih Amerikanaca u skupini A ubilježili dvije vrijedne pobjede, najprije protiv Argentine, a danas i protiv Litve. Time su se sasvim približili osvajanju drugog mjesta u skupini budući da ih do kraja ove faze natjecanja očekuju dvoboji protiv Tunisa i Nigerije koji im ne bi trebali biti dorasli suparnici.

Dobro su Francuzi otvorili današnju utakmicu i poslije šest minuta igre vodili s 20:11. Igrači Kestutisa Kemzure ipak su se uspjeli oporaviti i do kraja četvrtine su smanjili zaostatak na 25:21, a onda su u drugoj dionici preuzeli kontrolu i na poluvrijeme otišli s plus četiri (43:39).

Francuska je, međutim, odigrala sjajno treću četvrtinu, ostavila Litavce na samo devet poena (20:9) i praktički riješila pitanje pobjednika. U zadnjoj dionici je prednost Colletovih košarkaša u jednom trenutku narasla i na plus 14 (70:56) i priči je bio kraj. Poslije poraza od Argentine i Francuske, realno je očekivati da će Litva u četvrtfinale krenuti s četvrtog mjesta u skupini.

Još je jednom u francuskoj reprezentaciji sjajan bio Tony Parker s 27 koševa, a pridružio mu se i Nicolas Batum s 21 poenom i šest skokova. Martynas Počius s 18 koševa, te Linas Kleiza sa 17 koševa i sedam skokova bili su najbolji u dresu Litve.

OI, košarka (M), 3. kolo:

Skupina A:

Francuska – Litva 82:74