DOKLE BEZ MEDALJE?

Tomas: Nema nepremostivih prepreka na Eurobasketu

19.11.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Sljedeća europska smotra održat će se u Sloveniji, a domaćin i Španjolska bit će protivnici Hrvatskoj u skupini C, a Tomas je oprezan po pitanju pogleda na Eurobasket sljedeće godine

Je li stiglo vrijeme za uspjeh Hrvatske na Eurobasketu? Još od 1995. naša reprezentacija ne zna za medalju na Europskom prvenstvu a četvrtfinale se previše puta pokazalo kao previsoka prepreka.

Sljedeća europska smotra održat će se u Sloveniji, a domaćin i Španjolska bit će protivnici Hrvatskoj u skupini C.

'Iznenadila me. Dosta atraktivna, kvalitetne momčadi, sigurno će nam trebati najbolje prezentacije da se plasiramo dalje', poručio je reprezentativac i član Cedevite, Marko Tomas.

Slovenija i Španjolska teške su, no ne i nepremostive prepreke, smatra Tomas.

'Domaćin plus najbolja europska momčad. Možda je najbolje da se njih odmah riješimo. Za nas je ipak najbolje da to prođemo pa dalje što bude', pojasnio je Tomas.

Naši će se reprezentativci za najmanje treće mjesto, koje vodi u drugi krug, boriti i protiv nimalo bezopasnih Poljske, Češke i Gruzije.

'Eurobasket je svake godine sve jači i jači, sve više ekipa koje su nekad bile samo u prolazu sve su kvalitetnije. U niti jednoj skupini nam ne bi bilo lagano, pogotovo ne u ovoj', oprezno je poručio Tomas, koji zbog ozljeda nije do kraja ispunio reprezentativni potencijal.

Iako se uspješno oporavlja od posljednje ozljede, Tomas je oprezan po pitanju pogleda na Eurobasket sljedeće godine.

'Već sam jučer propustio jednu utakmicu tako da, što se tiče ozljeda, nećemo o tome', s dozom gorčine u glasu zaključio je Marko Tomas.