očajni rezultati

Toliko su loši da je Savez odlučio ukinuti reprezentaciju!

21.07.2017 u 13:08

Bionic
Reading

Čelnici Nogometnog saveza Džibutija odlučili su se na drastičan korak. Nacionalna je vrsta toliko loša da su je, kako bi se prestali sramotiti na međunarodnoj sceni, odlučili - raspustiti!

'Naša seniorska reprezentacija nema nikakvih rezultata te smo se odlučili posvetiti radu s mlađim uzrastima i njihovu razvoju', rekao je tehnički direktor Nogometnog saveza Džibutija Omar Ali Mohamed i nastavio:

'Nema govora o nedostatku novca, ovo je samo nova politika Saveza i smjer razvoja našeg nogometa. Možda ćemo sudjelovati u natjecanjima U-15, U-17 ili U-20 reprezentacija.'

Realno, svjetski nogomet nije ništa izgubio povlačenjem ove afričke države s oko milijun stanovnika. Od 2000. godine reprezentacija Džibutija ostvarila je dvije pobjede (1:0 protiv Somalije 2007. godine i 2:0 u veljači ove godine protiv Južnog Sudana), dva remija (DR Kongo, Sudan) i čak 36 poraza! Na Fifinoj ljestvici Džibuti je 185. reprezentacija svijeta (da, ima i lošijih od njih!) i nikad se nije plasirala na niti jedno značajnije međunarodno natjecanje.