ZAISTA NEVJEROJATNO

To što je Hrvatska napravila u prvom dijelu utakmice s Austrijom rukometni svijet ne pamti

17.01.2020 u 06:43

Bionic
Reading

Ono što je hrvatska rukometna reprezentacija napravila u prvom poluvremenu utakmice s Austrijom (27:23) na rukometnom Euru je za povijest

Takvih 30 minuta hrvatske reprezentacije, ali i neke druge rukometne velesile ne pamtimo! Naime, naši rukometaši su na odmor otišli s prednošću od 13:8, a jedan podatak bio je nevjerojatan.

Dakle, Hrvatska je zabila pet golova više od suparnika kojem je dozvolila mizeran broj pogodaka u 30 minuta. A pazite sad – tek sa jednom obranom Marina Šege. Ne, nije greška, učinak našeg vratara bio je jedan zaustavljeni udarac u prvom dijelu.

Podatak koji pokazuje da je Hrvatska protiv Austrije u prvom poluvremenu odigrala zastrašujuću obranu s blokadama, ukradenim loptama, natjerala domaćina na prekršaje u napadu, pasivnu igru, promašaje... I to bez ijednog isključenja. Čudesno!

Uglavnom kao da golman nije bio ni potreban. Ne pamtimo takvu situaciju u svijetu rukometa na vrhunskoj razini na velikom natjecanju, jedna obrana, a reprezentacija da primi samo osam golova...

'Prvo poluvrijeme stvarno je bilo strašno, nisu imali nikakve šanse, osim kontre i polukontre', kratko je opisao defanzivnu igru Hrvatske naše krilo Zlatko Horvat.

  • +26
Hrvatska - Austrija, rukometni Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +19
Hrvatski navijači na utakmici Hrvatska - Austrija, Euro 2020. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX