ZAISTA TUŽNO

Tko to sve plaća? Evo kako nestaju milijuni s Poljuda!

07.11.2017 u 11:25

Bionic
Reading

Joan Carrillo dobio je otkaz u Hajduku poslije prvenstvenog poraza na Poljudu od Rudeša (2:3), a glavno pitanje koje sada kruži oko splitskog kluba je koliku će otpremninu u džep pospremiti španjolski stručnjak

Na Poljudu su uvijek svima puna usta ljubavi prema Hajduku - igračima, članovima uprave, trenerima - ali sumnjamo da običan puk više puši takve izjave, jer je odavno postalo jasno kako svatko gleda svoj interes (bankovni račun).

Tako je normalno kada u splitskom prvoligašu netko dobije otkaz on klub napušta sa osmijehom na licu zbog otpremnine. U posljednje vrijeme najbolji su primjer treneri.

Kada se uprava prerano zahvalila Damir Buriću on je to naplatio s otpremninom od oko 600 tisuća kuna. Poslije njega stigao je Marijan Pušnik, a kada je on za par mjeseci rada (ili nerada) dobio nogu i njemu je isplaćen sličan iznos za prijevremeni raskid. 

Bacanje novaca na Poljudu se nastavilo i ove sezone. Odigrano je 15 kola HT Prve lige, a prevelika očekivanja došla su glave Joana Carrilla. Nakon poraza od Rudeša nije mu ni na pameti bilo da podnese ostavku i tako ostane bez otpremnine nego je čekao da ga potjera klub, a naknada će biti nekoliko stotina tisuća kuna.

Uobičajena praksa, kao i svuda na svijetu, i možda im nitko ne bi ni zamjerio da se nisu toliko razbacivali s izjavama ljubavi prema Hajduku, Torcidi...

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Inače, s Poljuda još nisu potvrdili hoće li Carrillo pristati na tri mjesečne plaće, ili će zahtijevati šest (koliko navodno ima zajamčeno za otkaz). Znači Hajduk će novi debakl s trenerom koštati između 350 do 750 tisuća kuna.

Na tu cijelu temu oštar je bio i stručni komentator HRT-a  Joško Jeličić koji je imao poruku za sve odgovorne u Hajduku:

'Nadam se da čelnici kluba neće birati trenera putem javnog natječaja i da će prestati sa stranim polurješenjima koja dođu, uzmu otpremnine i čekaju sljedećeg papka, pardon poslodavca, kojem će uzeti pare...'