DVA GOLA U LP-u

Tko je skromni dečko iz Vojvodine koji je šokirao Liverpool; evo koliko ga je malo platila Zvezda

07.11.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Nakon što je Crvena zvezda u Beogradu u 4. kolu Lige prvaka šokirala pobjedom 2:0 viceprvaka Europe Liverpool, mnogi su se s pravom pitali tko je taj napadač Milan Pavkov koji je zabio dva gola moćnom engleskom klubu?

Rezultat iz Beograda, gdje je Crvena zvezda na Marakani nadigrala Liverpool 2:0, odjeknuo je nogometnom Europom kao jedna od najvećih senzacija ove sezone. Podsjetimo, prije dva tjedna Liverpool je na Anfieldu rutinski pobijedio Crvenu zvezdu 4:0 i poraz u Beogradu nitko od Kloppovih igrača nije mogao ni sanjati.

No koban za Liverpoolovu obranu, u kojoj nije bilo hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, dva puta je u razmaku od sedam minuta bio Zvezdin 24-godišnji centarfor Milan Pavkov.

'Vjerujte mi, ne bih vam poželio da budete u mojoj koži. Trenutačno nemam emocija, još sam pod dojmom', kazao je Pavkov nakon svoje najbolje utakmice u karijeri, dodavši:

'Najavio sam prije nekoliko dana da bih volio zabiti gol Liverpoolu, dao sam dva i što da kažem? To je ostvarenje mojih snova, kao dijete sam maštao da dajem golove u Ligi prvaka. Presretan sam!'

To je uopće stasiti napadač, 193 centimetra visoki Milan Pavkov i odakle se pojavio na nogometnoj karti Europe? Osnovne informacije govore kako je rođen 9. veljače 1994. u Begeču, mjestu udaljenom 20 kilometara od Novog Sada. Ovaj Vojvođanin ili, kako se to u narodu zove, Lala nogomet je počeo trenirati kao klinac u FK-u Novi Sad, a nakon toga je, kada je postao junior, igrao za Mladost iz Bačkog Petrovca te za ČSK iz Čelareva.

U tom ne baš previše poznatom klubu igrao je od 2013. do 2015. godine i postigao je 26 golova, što je zapelo za oko čelnicima Vojvodine. No usprkos sjajnim golgeterskim sposobnostima, treneri u Vojvodini mu nisu previše vjerovali pa se Pavkov, skromni dečko iz Vojvodine za kojeg prijatelji kažu kako ga slava nije promijenila, u ljeto 2016. preselio u Radnički iz Niša, gdje se vrlo brzo nametnuo i dokazao svima 'kako Lale nisu mekane'. Kaže da ih je svojim igrama sve demantirao.

Upravo igre u Radničkom iz Niša su mu otvorile put prema moćnoj Crvenoj zvezdi, koja ga je početkom 2017. godine platila oko 300.00 eura. No ubrzo je vraćen u Radnički na tzv. kaljenje i svojim igrama sve je oduševio. Kao napadač Radničkog u Super ligi je zabio 23 gola, čime je dokazao šefovima Zvezde kako je spreman za velike stvari.

No također treba podsjetiti kako ga se trener Zvezde Vladan Milojević zamalo odrekao jer je bio korak do prodaje (bilo je nekoliko zainteresiranih klubova), ali se ipak odlučio riskirati i zadržao ga je u momčadi. Nema sumnje da je taj trenutak bio prekretnica u njegovoj karijeri jer je u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pogotovo protiv Salzburga, bio tvorac uspjeha ovog malog nogometnog čuda.

Nakon dva prelijepa gola, pogotovo drugog koji je bio bomba, sada ga je upoznala cijela Europa. Pogotovo ga je zapamtio trener Liverpoola Jürgen Klopp, a naravno, zapamtio ga je i brazilski golman Alisson Becker.

Zanimljivo je spomenuti kako nakon drugog gola Pavkov nije odmah burno slavio. Mnoge je zanimalo zašto?

'Nikada ne smišljam slavlja prije utakmice. Sedam-osam sekundi nisam slavio jer sam bio u nevjerici kad sam dao onakav gol', kazao je skromni Pavkov, kojeg su mnogi osporavali. Valjda je sada svima dokazao da su griješili.

Nakon ovakvih igara 193 centimetra visokog napadača Milana Pavkova i prezentacije u elitnoj Ligi prvaka cijena mu je rapidno porasla. Prema Transfermarktu, napadač kojeg je Zvezda platila 300.00 eura (netko će reći kikiriki) sada vrijedi oko 1,5 milijuna eura (teško da bi ga danas prodali za manje od 5-6 milijuna!), ali nema sumnje kako će mu nakon ovakvih igara cifra značajno porasti. Možda i na desetak milijuna eura.

Nije nemoguće da postane i rekorder Zvezde. Nije nemoguće da nadmaši i Dejana Stankovića koji je prodan u Lazio za rekordnih 15 milijuna eura. Pogotovo ako nastavi ovako trpati golove velikanima. A što će tek biti ako zablista u dresu Srbije na velikoj sceni?

  • +6
Liga prvaka, Beograd: Crvena zvezda - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: n.n.