TAEKWONDO

TK Čigra: Mali klub velikog srca

05.06.2012 u 08:34

Bionic
Reading

Na otvorenom austrijskom prvenstvu kategorije A starija kadetkinja Ivana Pačar osvojila prvo mjesto

Taekwondo klub Čigra osnovan je 2005., a okuplja mlade iz Kustošije i Črnomerca. Predsjednik je Darko Marinović, inače voditelj odsjeka za informatičku djelatnost na Medicinskom fakultetu. Glavni trener je liječnik Danijel Bursać.

'Pravi je gušt trenirati mlade nakon dežurstva', ističe Bursać. Osim njega, u klubu mlade poučavaju još tri trenera: student pete godine elektrotehnike i računarstva Nader Salameh, student pete godine ekonomije Boris Bursać i student druge godine strojarstva i brodogradnje Ivan Šimunić.

Čigrini predstavnici kažu da je njihov klub mali i da se, prema tome, ne može uspoređivati sa zagrebačkim gorostasima. Unatoč tome, i Čigra ima dobrih rezultata. Matea Krznarić, 14-godišnjakinja, brončana u svojoj kategoriji na državnom prvenstvu, bila je dvadesetak dana u Kini kao članica gradske selekcije u sklopu suradnje između Pekinga i Zagreba. Mladi Zagrepčani za boravka u Kini trenirali su triput na dan, a ustajali su u pet ujutro.

Na nedavnom superjakom otvorenom austrijskom prvenstvu kategorije A u Innsbrucku sudjelovali su Čigrini stariji kadeti Paola Strašćek, Tin Duž i Ivana Pačar.

'Nastupilo je 1.300 natjecatelja iz 60-ak zemalja. Ivana Pačar u kategoriji +59 kg osvojila je prvo mjesto. To je dosad najveći uspjeh kluba u kadetskoj dobnoj skupini', istaknuo je Danijel Bursać.

Osim toga, trener Danijel Bursać uvijek nastoji djecu obavijestiti o tome kamo, gdje i kroz koje krajeve putuju.

Stoga će vam, primjerice, svatko od tih mladih, poletnih čigraša otprve odgovoriti koji je najviši vrh na Velebitu.

Čigra je posebna i po tome što nikoga ne tjera iz svojih redova, ali nikome ne dopušta ni da odustane. Naprotiv, one koji bi odustali zbog ove ili nesposobnosti, u Čigri ohrabre. Jer, za sve ima mjesta i svatko može poboljšati i motoričke i ostale sposobnosti i pronaći oblik natjecanja koji mu najviše odgovara

Rekli bismo, parafrazirajući opasku o Čigri kao malom klubu: mali klub s velikim srcem.