JANKO TRAŽI IZLAZ

Tipsarević otišao na godišnji, Čiliću otvorena vrata

16.04.2013 u 15:30

Bionic
Reading

Deseti tenisač svijeta Janko Tipsarević je sezonu otvorio trijumfom u Chennaiju i četvrtim kolom Australian opena, no nakon toga je 'upao u rupu' iz koje će izlaz tražiti svojevoljnom apstinencijom od tenisa

Odlični mladi Bugarin Dimitrov je izbacio Tipsarevića u Monte Carlu i to je bio peti poraz srpskog tenisača na prvoj prepreci u posljednjih šest turnira. Već je bio otkazao Davis cup, a nakon ovoga poraza putem twittera je objavio:

'Trebam odmora. Ovo kako igram više nema veze ni s forhendima ni bekendima,' napisao je ojađeni Tipsarević bez naznaka kada bi se mogao vratiti turnirima.

Još je uvijek član TOP 10 društva, ali više ne igra tako. Ostaje vidjeti koliko će ostati među deset, a u trenutku kada sklizne njegovo mjesto trebao bi zauzeti Marin Čilić koji trenutno zauzima 11. poziciju i može u elitno društvo već u ponedjeljak ako dođe do polufinala u Monte Carlu.


Ipak, do polufinala je dalek put (nakon slavlja protiv Zeballosa Čiliću bi trebale još tri pobjede) i ukoliko ovaj tjedan ne donese dovoljno dobrih vijesti Marinu se nudi još set prilika za povratak među najboljih deset. Do kraja petog mjeseca (računajući i Monte Carlo) shrvani Tipsarević brani čak 710 bodova, a Čilić daleko uhvatljivijih 250 i s formom iz posljednjih tjedana vrlo vjerojatno će uhvatiti željenu poziciju. Trenutno zaostaje 325 bodova i ima 225 prednosti ispred Nicolasa Almagra koji je 12.

Ako se možemo igrati prognozera najizgledniji termin za Marinov povratak u najboljih deset je 13. svibnja kada će završiti veliki turnir u Madridu na kojemu je Tipsarević lani igrao polufinale (360 bodova za obranu) a pitanje je hoće li uopće nastupiti. U svakom slučaju, na drugi grand slam turnir sezone Čilić bi u Pariz trebao doći kao TOP10 igrač.

Poraz od Dimitrova koji je slomio Tipsarevićev duh