ubojiti Franjo Ivanović

Tinejdžer zabio tri gola Kosovarima i poslao jasnu poruku: Čuo sam to kada sam dolazio

03.08.2023 u 22:50

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Rijeke izborili plasman u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu, pobijedivši kosovski Dukagjini s 6:1 (3:1) u uzvratnom dvoboju odigranom u četvrtak na Rujevici, zanimljivo je bilo čuti izjave glavnih aktera. Junak utakmice bio je tinejdžer Franjo Ivanović koji je zabio tri gola

Ukupnim rezultatom 7:1 za hrvatsku momčad Rijeka je sa stilom prošla dalje u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Strijelci za Rijeku bili su Marco Pašalić (27), 2-0 Franjo Ivanović (39, 45+3, 90+2), Bruno Goda (64) i Nais Djouahra (81).

Junak utakmice svakako je bio mladi 19-godišnji napadač Franjo Ivanović koji je u svojoj 'prvoj velikoj' utakmici upisao svoj prvi hat-trick. Dolazak iz druge momčadi njemačkog Augsburga čini se kao pun pogodak!

'Jako sam sretan što smo prošli, to je najbitnije. Naravno i zbog hat-tricka, mojeg prvog, a nadam se da ćemo tako i nastaviti. Trebamo tako i protiv Istre u nedjelju', kazao je nakon utakmice Ivanović dodaši:

'Moglo je biti i više golova, ali ovo je dobra stvar. Nedostajao je pravi napadač u Rijeci? Čuo sam to kada sam dolazio i to mi je bila dodatna motivacija, danas sam pokazao da imamo napadača', dodao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Za kraj se dotakao i činjenice da se napokon izborio za početni sastav, za udarnih 11:

'Nadam se, to je odluka trenera', kazao je znakovito.

Nekoliko riječi kazao je i trener Rijeke Sergej Jakirović:

'Možda smo s grčem ušli u utakmciu, ali dečki su se rastrčali nakon prvog gola. Trebamo ovako nastaviti i dalje, kapa do poda momcima jer nije bilo lako nastaviti ovako nakon nedjelje i Poljuda. Čeka nas puno zanimljivih utakmica do kraja. Nije bilo ni gledateljima lagano gledati na ovom vremenu, ali momci su dali sve od sebe', kazao je.

O Marcu Pašaliću koji je zabio prvi gol i ostavio dobar dojam rekao je:

'Trebalo mu je malo da se privikne i adaptira, ali danas je dobio priliku i napravio je što zna. Mladima treba dati podršku i kada ne ide, Ivanoviću će ovo biti veliko samopouzdanje. Devetka? Konkurencija te motivira i čini da daješ sve od sebe. Aktivni smo na tržištu, ali sigurno je za Ivanovića ovo podstrek za dalje. Drago mi je i radi Djouahre, vidi se da se trudi', dodao je Jakirović.

  • +22
Rijeka - Dukagjini, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Rijeka - Dukagjini

-

Više statistika OVDJE.

Video sažetak prve utakmice

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport